Verstappen: 'Honda nog niet op maximale motorstand gereden' Max Verstappen

Verstappen: 'Honda nog niet op maximale motorstand gereden'

Door Christian Moerman 21 februari 2020 | 17:01


Max Verstappen is dieper ingegaan op wat hij de eerste week in Barcelona te weten is gekomen. De Limburger gaat in op de RB16, de samenwerking met Red Bull en hij praat over Honda.

'Om succesvol te zijn moet je de auto helemaal begrijpen en dus veel ronden rijden. Ik had er ook al op de simulator in gereden en er waren eigenlijk geen verrassingen', zo opent de Nederlander volgens Verstappen.nl.

Dit is goed nieuws voor de Oostenrijkse renstal. Een van de speerpunten van de testweken is om te bepalen of het model dat men in de simulator gebouwd heeft, overeenkomt met het gedrag van de bolide op het circuit.

Verstappen in samenwerking met Red Bull

Ook heeft de Red Bull-coureur toegelicht hoe een typische testdag in de RB16 er voor hem uit ziet. Er wordt naar hem geluisterd: 'Ik geef mijn feedback en mening na elke run, wat beter is of niet.'

Zo wordt dus per stint die gereden wordt, gekeken naar de balans. Wel geeft hij aan dat er niet zozeer naar de afstelling van de bolide gekeken wordt. Dan blijf je namelijk bezig, merkt hij op.

Honda nog niet op vol vermogen

Honda heeft de afgelopen week in Barcelona nog niet op vol vermogen doorgetrapt: 'We hebben in Barcelona nog niet op de maximale motorstand gereden.'

'Tot dusverre loopt de Honda-motor erg soepel en ziet het er goed uit. Honda werkt volle kracht. Je wilt altijd vooruit en dit jaar zijn er zeker weer stappen gezet', concludeert Verstappen tevreden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Volg de testdagen van de Formule 1 live met F1 TV PRO!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws