Verstappen tevreden: 'Nieuwe Red Bull rijdt stuk beter dan voorganger' Max Verstappen

Verstappen tevreden: 'Nieuwe Red Bull rijdt stuk beter dan voorganger'

Door Sam Koster 21 februari 2020 | 22:45


Max Verstappen kijkt met een goed gevoel terug op de eerste reeks tests op het circuit nabij Barcelona. De coureur van Red Bull Racing reed erg veel rondes en bovendien maakte de RB16 een snelle indruk. Bij het Duitse Speedweek blikt de Nederlander terug.

Om de snelheid was het Red Bull deze week niet te doen volgens Verstappen. 'Voor ons ging het erom zoveel mogelijk ronden te rijden', stelt de Limburger. Dat is Red Bull erg goed gelukt. 'Op mijn eerste dag hier reed ik al 168 rondes, dus terugkijkend kan ik daar niet over klagen', aldus Verstappen. 

Red Bull komt zelfs aardig in de buurt van Mercedes, dat de meeste meters maakte. Voor Verstappen iets dat van enorm belang is. 'Voor succes in de Formule 1 moet je de auto begrijpen en dat kun je alleen doen als je zo'n groot aantal ronden ermee rijdt', zegt Verstappen.

Een van de conclusies van de Nederlander na het grote aantal kilometers dat hij met de nieuwe wagen van Red Bull heeft gereden, is dat de wagen een verbetering is ten opzichte van zijn voorganger waarin Verstappen drie races heeft gewonnen.

Hoofddoel Red Bull voor RB16 bereikt

'De auto is beter verbonden met de baan', vertelt Verstappen. 'Dat is precies wat we met de RB16 wilden bereiken en waar we al in 2019 aan werkten', zegt de Nederlander. Verstappen laat zich positief uit over de algemene rijervaring van zijn nieuwe wagen.

In de simulator had de Limburger al gereden met de nieuwe auto voordat deze werd gepresenteerd aan de buitenwereld. Op de filmdag die hierop volgde zat Verstappen voor het eerst echt in de nieuwe Red Bull. 'Toen voelde ik pas: er komt nog meer', besluit Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws