Van der Garde voorspelt titelkansen Verstappen: 'Dan gaat hij zeker meestrijden' Max Verstappen

Van der Garde voorspelt titelkansen Verstappen: 'Dan gaat hij zeker meestrijden'

Door Rick Pasker 22 februari 2020 | 15:54


Giedo van der Garde blikt tegenover de Telegraaf alvast vooruit op komend seizoen. Na de eerste testweek durft Van der Garde al een kleine voorspelling te wagen. Daarnaast hoopt de oud-Formule 1-coureur op veel spektakel in het laatste seizoen voor de nieuwe regelgeving.

'Het veld zal komend jaar ook sowieso dichter bij elkaar zitten', voorspelt Van der Garde. 'Mensen willen strijd zien en tot de laatste race op het puntje van de stoel zitten om te zien wie er wereldkampioen wordt. Die spanning kan de sport zeker gebruiken. Vorig jaar hebben we aan het begin races gezien die verschrikkelijk saai waren, maar later ook Grand Prixs waar van alles gebeurde.'

'Dan gaat het om de pure gevechten'

Van der Garde heeft wel een inschatting wanneer het spannend blijft komend seizoen of niet. 'Ik denk dat het belangrijkste is dat de topteams binnen één, twee tienden van elkaar zitten. Dan gaat het om de strategie, om de kwaliteiten van de coureur en om de pure gevechten', zo stelt de Nederlander.

Volgens Van der Garde is het goed dat de topteams hun jonge talenten vast weten te houden. 'Max en Charles hebben niet voor niets al verlengd bij hun teams. Dat zijn mannen van de toekomst. Max gaat Red Bull gewoon leiden. Als de auto en motor een grote ’stap’ hebben gezet, gaat hij zeker meestrijden om het kampioenschap', sluit Van der Garde af. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws