Honda denkt aan nieuw contract: 'Heel belangrijk dat Max bijtekende' Max Verstappen

Honda denkt aan nieuw contract: 'Heel belangrijk dat Max bijtekende'

Door Joshua Jacobs 24 februari 2020 | 09:32


Hoewel de verwachtingen hoog zijn voor de Red Bull-Honda combinatie, moet men de beer niet verkopen voordat hij geschoten is. Daarnaast kijken veel analisten uit naar de toekomst na 2020 en 2021, de termijn dat Honda's contract met Red Bull afloopt. Commitment is een ding, maar de Japanners geven nu voor het eerst openlijk aan dat zij daar echt mee bezig zijn.

Honda F1 managend directeur Masashi Yamamoto sprak in de paddock van Barcelona door middel van een tolk met Motorsport.com. 'Ja. Wij zijn in gesprek met Red Bull om ook na 2021 door te gaan. Daarbij moeten we wel rekening houden met bredere ontwikkelingen in de autoïndustrie.'

Lees meer: Red Bull helpt Honda met motorontwikkeling: band sterker dan ooit

De directeur ziet dat bedrijven nu veel geld moeten pompen in ontwikkelingen, doordat elektrische voertuigen de komende jaren op de automarkt steeds meer de bovenhand zullen gaan voeren. 'Hiermee moeten we dus ook bedrijfsmatig kijken naar het Formule 1-project en afwegen hoe efficiënt we dit in kunnen vullen.'

'Voor ons heel belangrijk dat Verstappen heeft bijgetekend'

De auto en motor kunnen nog zo goed zijn, dan nog moet iemand het over de finishlijn sturen. Yamamoto noemt Verstappen een topcoureur, met begrip van hun ontwikkelingsfilosofie. 'Voor ons is het heel belangrijk dat Verstappen heeft bijgetekend.' De Japanner is daar erg content mee. Je moet ook het beste hebben om mee te komen, en om investeringen te verantwoorden.

Lees meer: Lammers: 'Door nieuw contract Verstappen is cirkeltje met Honda rond'

Maar vrij vertaald: goedkoper is wel beter. De zakelijke markt is een serieuze factor in de beslissing. Is daarmee een overstap naar Formule E niet interessanter voor het bedrijf? 'Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in die tak, en we blijven daar ook informatie over verzamelen. Maar onze focus ligt volledig op de Formule 1, één ding tegelijk.' Op de korte termijn geen Formule E voor Honda, en al helemaal niet voor Red Bull. (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws