Verstappen zorgt voor rode vlag na moeilijke start voor Red Bull Max Verstappen

Verstappen zorgt voor rode vlag na moeilijke start voor Red Bull

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 11:46


Terwijl Red Bull-baas Dietrich Mateschitz toekeek heeft Max Verstappen zijn Red Bull in het grint geparkeerd. De Nederlander kon geen beweging meer krijgen in de RB16 en zorgt voor de tweede rode vlag van testdag vijf.

Het is een moeilijke vijfde dag. Het heeft vannacht geregend boven Barcelona en de Formule 1-teams begonnen dus aan de dag met een glad wegdek. Hierdoor hebben weinig teams meters gemaakt.

Red Bull wist een handjevol ronden te rijden, die vooral met de 'wasrekken' voltooid werden. Deze aerodynamische tool leest hoe de luchtstromen zich verhouden ten opzichte van wat het team in de simulator gevonden heeft.

De eerste twee uur bleef het rustig op het asfalt maar er kwam beweging in. Eerst was het Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi die voor een rode vlag zorgde, nu is het de beurt aan de Limburger.

Heeft Verstappen moeite met de RB16?

Verstappen kwam aanrijden in bocht vijf en nam nét wat veel kerb mee. In combinatie met een nog mogelijk nat circuit werd het hem te veel. Hij verloor de controle over de RB16 en belandde in het grint.

Het is niet de eerste keer dat Verstappen de fout in gegaan is. Meerdere keren spinde hij op het Circuit de Catalunya-Barcelona. Via F1TV wordt gesuggereerd dat de RB16 wat nerveus zou kunnen zijn in de bochten.

Verstappen is inmiddels in gesprek met Christian Horner en Helmut Marko die kalm maar serieus ogen. Veel schade zal hij niet geleden hebben, maar het kost ongetwijfeld werk om de bolide weer rijklaar te maken. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Koop nu jouw producten uit de nieuwe Red Bull collectie!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws