Update | Newey haalt opgelucht adem: 'Het aero-pakket heeft het overleefd' Max Verstappen

Update | Newey haalt opgelucht adem: 'Het aero-pakket heeft het overleefd'

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 14:46


Max Verstappen heeft een lastige testsessie erop zitten in Barcelona. De Nederlander bleek lang binnen vanwege het natte wegdek en kon - toen het circuit eenmaal droog was - de RB16 niet op de baan houden.

'Ik raakte de witte lijn, waar het waarschijnlijk nog een beetje vochtig was. Ik zag het tijdens het rijden niet, maar later op de onboard-beelden wel', zo opent de Red Bull-coureur volgens Motorsport.

Red Bull heeft flink wat updates meegenomen naar de vijfde testdag. Aan de onderkant en aan de zijkant van de bolide zijn vernieuwde aerodynamische onderdelen geplaatst. Even werd er gevreesd dat Verstappen het materiaal beschadigd had, zelf beweert hij van niet: 'Gelukkig was er geen schade.'

Red Bull plant niet om veel te rijden

De ochtendsessie op woensdag bleef Red Bull lang in de garage staan en Verstappen merkte op dat het verwijderen van het grint en het wegtakelen van de auto tot wel dertig minuten in beslag kan nemen. Daardoor heeft de Oostenrijkse renstal veel tijd verloren.

De coureur geeft nu echter aan dat het nooit op de planning stond om in week twee net zoveel ronden te maken als in week één: 'Het is nooit ons doel geweest om net zoveel te rijden als vorige week, we hebben alle longruns al gedaan.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 14.45u | Newey haalt opgelucht adem: 'Het aero-pakket heeft het overleefd'

Adrian Newey is opgelucht. Nadat Red Bull-coureur Max Verstappen met de RB16 in de grintbak eindigde werd er gevreesd voor de aerodynamische updates.

Red Bull nam een aardige hoeveelheid aerodynamische updates mee op dag vijf. De cape, de bargeboards en de sidepods kregen aanpassingen, terwijl de achtervleugel gisteren al vernieuwd werd.

Verstappens uitstapje in bocht vijf, waarbij hij in de grintbak belandde, bezorgde topontwerper Newey hoofdpijn. De Brit haalt echter opgelucht adem: 'Het nieuwe aero-pakket heeft het overleefd.'

'Er komen nu alleen nog maar kleine updates aan', merkte de Red Bull-ontwerper op volgens Auto Motor und Sport. De RB16 zoals hij er nu uit ziet, zal dus waarschijnlijk op Albert Park aan de start verschijnen.

Wil jij in Barcelona zijn als Verstappen voor de tweede keer de Spaanse GP wint? Lees hier meer en boek jouw reis!

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.SCHUMACHER
27 Feb 2020 om 15:20

@F1maximaal, het is echt grindbak...

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws