Verstappen: 'Konden wel meten op intermediates, Red Bull wilde dat niet' Max Verstappen

Verstappen: 'Konden wel meten op intermediates, Red Bull wilde dat niet'

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 17:04


Max Verstappen heeft aangegeven dat het niet zijn keuze was om gedurende de ochtendsessie weinig in actie te komen. Ook geeft hij aan waarom de RB16 het 'wasrek' gebruikte in zijn testtijd.

'We kunnen wel metingen doen op de intermediates, maar dat wilde het team niet, anders hadden we denk ik wel veertig of vijftig ronden kunnen doen', zo opent de Red Bull-coureur volgens NU.nl.

Red Bull weigerde. Het wegdek was nat en het risico dus te groot. Veel teams dachten er hetzelfde over, waardoor de Oostenrijkers relatief weinig tijd verloren zijn door de keuze.

Red Bull meet effect van de updates

Red Bull reed aan het begin met meetapparatuur op de bolide omdat ze aerodynamische updates geïnstalleerd hebben voor dag vijf. 'Uiteindelijk is dat alsnog gelukt, ondanks dat het niet de ideale morgen was', merkt de Limburger op.

Met de schuiver in de laatste fase van de ochtend kwam Verstappen niet op de gewenste hoeveelheid ronden, maar over het algemeen is hij te spreken over zijn team: 'We zetten elke dag stappen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Koop nu jouw producten uit de nieuwe Red Bull collectie!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws