Marko tegen Verstappen: 'Vijf spins is genoeg nu' Max Verstappen

Marko tegen Verstappen: 'Vijf spins is genoeg nu'

Door Wouter Hollemans 27 februari 2020 | 19:55


Verstappen heeft zich meermaals vergaloppeert tijdens de testdagen in Barcelona. Op eerdere dagen ging hij al achterstevoren en ook op de donderdag maakte hij een aantal spins, waarvan er eentje eindigde in de grindbak. De Nederlander maakt zich niet al te veel zorgen hierover, maar Red Bull-adviseur Marko vond het wel genoeg.

De vijfde testdag verliep voor Max Verstappen met vallen en opstaan, maar hij kijkt er tevreden op terug, zegt hij tegen SkySports: ‘We hebben alles gedaan wat we wilden. Natuurlijk wilden we meer ronden doen, de baancondities in de ochtend maakten dat lastig. En ik maakte een fout, dat hielp ook niet.’

Helmut Marko, adviseur bij Red Bull, gaf in de middag duidelijk door aan Verstappen wat hij ervan vond dat de Nederlander meermaals in de rondte was gegaan op het Circuit de Catalunya: ‘Ik heb hem gezegd dat vijf spins nu genoeg is’ zei hij volgens motorsport-magazin.com

‘Iedereen heeft het moeilijk met deze wind’

Verstappen zijn spins kwamen onder andere voort uit de weersomstandigheden. In de ochtend was de baan gedeeltelijk nat. De Limburger kwam niet in actie het eerste uur, maar zodra de baan droger was maakte hij zijn eerste ronden voor aerodynamica tests.

De baan was nog erg koud en een korte pirouette was het gevolg. Ook de harde wind maakte het niet makkelijk, zo concludeerde Verstappen tegen SkySports: 'Er stond veel wind en iedereen had het er lastig mee.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Rubén.m
28 Feb 2020 om 12:51

Iedereen wanneer Vettel spint:????????

Iedereen Wanneer een andere rijder spint: *hij ging gewoon over de limiet*

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws