Race-engineer van Red Bull verwacht morgen snelle rondetijden Max Verstappen

Race-engineer van Red Bull verwacht morgen snelle rondetijden

Door Wouter Hollemans 27 februari 2020 | 20:28


Red Bull had niet de beste testdag van dit jaar op de donderdag. De baanomstandigheden waren niet ideaal en Verstappen ging een aantal keren van de baan af. Uiteindelijk kwam het team niet verder dan totaal 91 ronden op het circuit in Barcelona, een stuk minder dan de meeste teams, die ruim over de 100 ronden heen gingen. Het team spreekt dan ook van een lastige dag.

Hoofd race-engineer van Red Bull Racing, Guillaume Rocquelin, geeft aan Verstappen.nl een samenvatting van de testdag: ‘Vandaag hadden we te maken met lastige omstandigheden op de baan omdat het nat, koud en glibberig was in de ochtend, en omdat het hard waaide in de middag. Ik denk dat het makkelijk was om fouten te maken en ons daarmee in de voet te schieten, ofwel door de auto te beschadigen, of door dingen uit te proberen die we niet begrijpen door de wind."

Ondanks de omstandigheden, was het geen weggegooide dag volgens de Fransman: ‘We waren dus voorzichtig vandaag en ik denk dat dit ook zichtbaar was in het aantal ronden dat we hebben afgelegd. We wilden er zeker van zijn dat alles wat we deden, nuttig was. Allereerst om niets stoms te doen vlak voor Melbourne, maar ook wil je er tijdens het testen zeker van zijn wat er gebeurt. We deden vandaag dus korte runs en voerden veranderingen door die pasten bij de omstandigheden om het meeste uit de dag te halen.

'Morgen op snelheid raken'

Op vrijdag 28 februari is de laatste dag van de wintertest in Barcelona en dus de laatste mogelijkheid om te rijden met de RB16 voordat ze naar Melbourne afreizen. Rocquelin verwacht dat er op de laatste testdag meer tempo gemaakt zal worden door Verstappen en Albon: ‘Morgen zal voor Max en Alex een dag worden om op snelheid te raken zodat ze er zeker van zijn wat ze kunnen verwachten in Melbourne.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws