Horner positief: 'Red Bull gaat beter voorbereid seizoen in dan vorig jaar' Max Verstappen

Horner positief: 'Red Bull gaat beter voorbereid seizoen in dan vorig jaar'

Door Sam Koster 28 februari 2020 | 18:46


Christian Horner kan terugkijken op geslaagde testweken voor zijn team Red Bull Racing. De wagen van Max Verstappen en Alexander Albon leek goed in de buurt van Mercedes te kunnen komen, nu rest de vraag hoe goed het team in Melbourne voor de dag komt. Tegenover Motorsport-Total.com stelt teambaas Horner erg tevreden te zijn over de aanloop naar de Australische race.

De wintertests van de afgelopen twee weken hebben het beeld geschetst dat Red Bull Racing dicht bij Mercedes in de buurt zit qua snelheid. Ferrari is misschien zelfs voorbijgestreefd door de Oostenrijkse ploeg. Verstappen en Albon lieten vooral in de laatste sector van de Catalaanse baan tijd liggen tijdens de tests, maar maakten over het algemeen een snelle indruk.

Dat Mercedes weer torenoog favoriet is, doet teambaas Horner niet zoveel. Zijn team heeft er ondanks dat twee goede weken op zitten. 'Zelfs als we een aantal kilometer per uur aan snelheid tekort komen, zijn we volgens mij veel beter voorbereid op 2020 dan dat we waren toen we vorig jaar begonnen aan het seizoen', zo stelt Horner.

Horner en Verstappen wijzen naar de wind

Vragen over de stabiliteit van de RB16 wimpelt Horner af. Net als zijn beide coureurs al deden, stelt de Brit dat de vele spins van Verstappen en Albon in de tweede testweek te wijten zijn aan de wind. Dat Verstappen meer is gespind dan wie ook verandert daar niks aan. De Nederlander zelf blijft ook beweren dat e auto goed aanvoelt. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws