Verstappen: 'We moeten niet te veel kijken naar wat Mercedes doet' Max Verstappen

Verstappen: 'We moeten niet te veel kijken naar wat Mercedes doet'

Door Sam Koster 28 februari 2020 | 19:16


Max Verstappen is tevreden over het verloop van de wintertests in aanloop naar seizoen 2020. Op Verstappen.nl zegt de Red Bull Racing-rijder dat hij zich goed voelt in zijn nieuwe auto en dat het team zijn testplannen allemaal heeft kunnen uitvoeren in de tweede week. Dat Mercedes weer sneller lijkt te zijn, doet Verstappen niet al te veel. 

'Over het algemeen kijk ik positief terug op deze tests', begint Verstappen. 'Wat we wilden uitproberen, hebben we ook daadwerkelijk kunnen testen', vervolgt hij. Net als zijn teambaas Christian Horner stelt Verstappen dat het team zich behoorlijk goed heeft kunnen voorbereiden op het Formule 1-seizoen. Het nu rustig aan doen kan Red Bull overigens absoluut niet volgens Verstappen: 'We moeten ondanks die goede tests niet stoppen met pushen om de auto te blijven verbeteren', stelt de Limburger.

Red Bull moet naar zichzelf blijven kijken

Verstappen liet wederom weten, na dat na afloop van week één ook verklaart te hebben, dat hij zich goed voelt in de Red Bull RB16. Toch is het team niet de favoriet en moet het Mercedes voor zich dulden. 'Iedereen weet dat Mercedes heel erg snel is', aldus Verstappen. 'Maar van buitenaf moet je niet te veel naar ze kijken en kun je je beter op jezelf richten', zegt de Nederlander. Dat is volgens Verstappen een stuk belangrijker dan gissen naar de stappen die de concurrent maakt. 'Je weet toch niet precies wat ze aan het doen zijn', besluit Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws