Verstappen: 'Als één team wegvalt, dan moeten we niet starten' Max Verstappen

Verstappen: 'Als één team wegvalt, dan moeten we niet starten'

Door Christian Moerman 12 maart 2020 | 09:08


Max Verstappen heeft in gesprek met NOS toegelicht hoe het er aan toe gaat in Australië op de paddock. Het coronavirus zorgt voor steeds grotere onrust, maar de Nederlandse topcoureur blijft er aardig kalm onder.

'Ik ben geen dokter. Ik volg gewoon de richtlijnen. We doen gewoon wat de Formule 1-leiding en autosportfederatie FIA ons voorschrijven', zo opent de Red Bull-rijder tegenover sportjournalist Louis Dekker.

Wel merkt hij dat er door het motorsportorgaan aardige maatregelen getroffen zijn. Zo moeten fans op minstens twee meter afstand van de Formule 1-coureurs blijven: 'De interactie met het publiek is een stuk minder. Ik hoop dat ze dat begrijpen.'

Verstappen blijft scherp in de auto

De dreiging van het virus mag niet tussen hem en zijn werk komen, zegt Verstappen kalm: 'Ik focus op mijn werk in de cockpit. Het heeft geen zin voortdurend over corona te piekeren.'

'Ik ben nu eenmaal niet degene die moet beslissen of het verantwoord is of niet', merkt de Limburger op. Lewis Hamilton heeft wel al aangegeven moeite te hebben met het feit dat ze er in Australië gewoon staan, terwijl basketbalwedstrijden in Amerika afgelast worden.

Wat als coronavirus toeslaat?

Het zou voor kunnen komen dat een team lam gelegd wordt vanwege het coronavirus. Als een lopend vuurtje kunnen de monteurs elkaar aansteken, zodra het virus in een garage gesignaleerd is.

Mocht dit het geval zijn, dan rijdt Verstappen liever helemaal niet: 'Iedereen moet kunnen meedoen. Als één team wegvalt, moeten we niet starten. Dat zou oneerlijk zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
12 Mar 2020 om 09:36

Negatiffisme overheerst op dit ogenblik,tel de knopen van mijn jas,miet rijden,wel rijden.
Deze onzekerheid gaat aan ons knagen.Het is niet .,leuk meer,helaas!!!!!!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws