Verstappen: 'Zandvoort is net als Suzuka erg old school' Max Verstappen

Verstappen: 'Zandvoort is net als Suzuka erg old school'

Door Joshua Jacobs 23 maart 2020 | 14:49


Max Verstappen kan niet wachten op de Grand Prix van Zandvoort, zodra deze eindelijk verreden zal gaan worden. De jonge Nederlander mocht al even snuffelen aan het vernieuwde circuit in een Red Bull met V8-motor uit oude dagen. Dat deed zijn enthousiasme flink goed.

De Red Bull Racing-rijder was met name positief over de derde bocht (Hugenholtz) en de laatste Arie Luyendijk-bocht met banking. 'Dat was best indrukwekkend als je er doorheen rijdt. Ze hebben echt goed werk geleverd met de baanrenovatie.'

Inhaalkansen nog vraagtekens voor Verstappen

Hij voorspelt nog meer pret met de nieuwe wagens, nadat het met de lichtere, oudere auto met minder downforce al erg gaaf bleek te zijn. Het circuit moet wel uitnodigend zijn om in te halen, waar nog vraagtekens bij zijn. Ook voor Verstappen is dat nog onzeker, schrijft Autosport.com.

De Nederlander is echter blijer met dat het circuit fouten af zal straffen, wat deels de charme van het oude circuit was. 'Dat geldt ook in Monaco, of op Suzuka. Het is beter dan om overal maar asfalt te hebben, en dat je gewoon wijd gaat als je een fout maakt.' (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws