Verstappen na eerste simraces: 'Jammer dat ik net het gras raakte' Max Verstappen

Verstappen na eerste simraces: 'Jammer dat ik net het gras raakte'

Door Christian Moerman 24 maart 2020 | 08:50


Max Verstappen verreed op Circuit Spa Francorchamps de eerste races van een zesdelige serie georganiseerd door Team Redline. De eerste race wist de Nederlander te winnen, in de tweede race ging het er hard aan toe in de slotfase, waardoor Verstappen genoegen moest nemen met P4.

Verstappen reed de tweede race veelal vooraan met Lando Norris in zijn rug. In ronde drie wist de Brit hem te passeren en vanaf toen wisselden de Formule 1-coureurs de leiding af. Het intense - maar leuke - gevecht tussen de twee heren betekende echter wel dat een derde hond er met het spreekwoordelijke bot vandoor ging.

'Omdat Lando en ik de hele race met elkaar in gevecht waren, kon Kelvin op ons inlopen. Het was enorm leuk', zo opent de coureur die doorgaans voor Red Bull Racing rijdt, via Verstappen.nl.

Verstappen met uitstapje op het gras

Verstappen raakte verstrikt in een gevecht met Kelvin Van der Linde, die vanwege het gevecht tussen de twee rijders langzaam naar ze toe kon kruipen. Het gevolg was een uitstapje naast het asfalt. Dat schijnt bij iRacing op sommige circuits voor moeilijkheden te zorgen.

'Jammer dat ik net het gras raakte, waarop je met iRacing geen enkele grip meer hebt. Het was een mooie race. Rijden in Formule 3-auto’s brengt altijd veel plezier en het veld was erg competitief', concludeert de achtvoudig Grand Prix-winnaar.

Verstappen wint eerste race Spa

De eerste race van de competitie wist Verstappen te winnen. Na als derde gestart te zijn kwam hij als beste uit de verf aan het einde van Kemmel Straight. Hij verschalkte de nummer één en de nummer twee en ging aan kop. Vanaf dat moment heeft hij de koppositie vast weten te houden.

Wel ondervond hij nog druk van Lorenzo Colombo. Colombo wist met name in de slotfase dicht bij te komen, maar miste net dat beetje overspeed om een inhaalmanoeuvre te pogen. In de laatste ronde was het gat ongeveer 0.6s, nét te veel om nog een wanhopige actie te maken, waardoor de overwinning naar Verstappen ging. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws