Verstappen: 'Nu wordt het tijd om voor het kampioenschap te gaan' Max Verstappen

Verstappen: 'Nu wordt het tijd om voor het kampioenschap te gaan'

Door Christian Moerman 25 maart 2020 | 15:41


Na vijf jaar Formule 1-ervaring heeft Max Verstappen veel om op terug te kijken. Voordat het coronavirus het kampioenschap opschortte ging Mobil 1 in gesprek met de Nederlander. De brandstofleverancier heeft via YouTube een serie opgezet genaamd Mobil 1 the Grid. Verstappen is tevreden met zijn eerste vijf jaar in de Formule 1.

'Ik heb het enorm naar mijn zin hier, iedereen is altijd bijzonder gemotiveerd. Als coureur wil je kampioenschappen winnen, als team wil je dat mogelijk maken.
Ik geloof in het team en de strijd om weer vooraan de grid te komen', zo opent de Nederlander voor de camera's.

In vijf jaar Reed de Nederlander anderhalf jaar voor Toro Rosso, in 2016 maakte hij de overstap naar Red Bull Racing: 'Als ik naar mezelf kijk, zie ik dat ik veel geleerd heb, je doet enorm veel ervaring op in die eerste jaren.'

'Ik ben nu nog jong, maar was nog veel jonger toen ik begon. Ik had weinig ervaring met racen in eenzitters, dus ik ben zeer tevreden met hoe mijn carrière tot nu toe verloopt. Nu wordt het tijd om voor het kampioenschap te gaan', stelt de Limburger tevreden.

Verstappen voelt gemak bij Red Bull

Verstappen heeft over de jaren gemerkt dat hij zich steeds lekkerder gaat voelen met het personeel van de Oostenrijkse renstal om zich heen: 'Het gaat allemaal steeds makkelijker en natuurlijker. Je went heel erg aan de mensen om je heen.'

'Over het algemeen is de consistentie goed, we maken als team zijnde weinig fouten. Voor het kampioenschap vechten doen we echter nog niet', merkt Verstappen op. Daar wil men dit seizoen verandering in brengen, als er dit jaar nog geracet gaat worden.

Punten haalt Red Bull op zondag

Verstappen blijft tegen het einde van het interview bijzonder nuchter. Hij wist in 2019 zijn eerste pole position te pakken in Hongarije, een mooie mijlpaal. Bij de stercoureur draait het echter allemaal om resultaat: 'Het is mooi om een pole position te hebben maar je hebt er niets aan als je het op zondag niet laat zien.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Interview Verstappen Mobil 1 The Grid


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws