Briatore: 'Geen twijfel over mogelijk dat Max beter is dan Jos' Max Verstappen

Briatore: 'Geen twijfel over mogelijk dat Max beter is dan Jos'

Door Christian Moerman 25 maart 2020 | 17:08


Flavio Briatore heeft bij Beyond the Grid de huidige Formule 1-grid geanalyseerd. Volgens de veelbesproken teambaas zijn er maar twee échte sterren op de huidige grid, waarvan een uiteraard Max Verstappen is.

'Verstappen is een ongelooflijke coureur. Hij is fantastisch, hoe hij inhaalt, hoe hij rijdt, Verstappen is een gladiator', zo opent de Italiaan achter de microfoon bij Formula 1.

Wel baalt hij dat de concurrentie op het circuit nu een stuk minder is dan dat het vroeger was: 'Michael Schumacher nam het op tegen grote namen, hij dwong ze tot fouten. Ook toen Schumacher onder druk stond maakte hij geregeld fouten, dat mis ik nu.'

'Nu heb je maar twee of drie coureurs van grote klasse op het circuit, waardoor er weinig druk op Hamilton komt te staan. De Formule 1 kent twee sterren, Hamilton en Verstappen', vervolgt de man die als teambaas vier wereldtitels veroverde.

Jos en Max verschillende coureurs

Briatore kan wel genieten van wat agressiviteit op het circuit, daarom springt de jonge Nederlander er voor hem altijd uit: 'Mensen klaagden over Verstappen maar hij is voor mij dé perfecte coureur om op de baan te zien. Je moet gemene coureurs op het circuit hebben staan.'

'Er is geen twijfel over mogelijk dat hij beter is dan Jos. De naam is hetzelfde maar die twee hebben totaal verschillende rijstijlen', besluit de Italiaanse zakenman over de twee Nederlandse rijders. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws