Verstappen wint overtuigend twee simraces in Barcelona Max Verstappen

Verstappen wint overtuigend twee simraces in Barcelona

Door Wouter Hollemans 26 maart 2020 | 10:10


De tweede ronde van de simrace-serie die door Team Redline opgezet is, is inmiddels verreden. Max Verstappen wist bijzonder overtuigend allebei de races te winnen op het Circuit de Catalunya-Barcelona.

De heren mochten starten in een GTE-bolide, elke simrace-sessie wordt er gebruik gemaakt van andere auto's. Volgens de Nederlander is dit dan ook wat elke race interessant maakt, niet zozeer het circuit.

Dat Verstappen zich thuis voelt op het Spaanse circuit werd maar al te snel duidelijk, tijdens de kwalificatie wist hij alle coureurs te snel af te zijn en zette hij een 1:40.893 neer.

Vanaf de start van de race was Verstappen oppermachtig en liep hij voorop toen het veld de eerste bocht uit kwam. Lando Norris ging het minder goed af, hij tikte Ayhancan Guven van het circuit en moest genoegen nemen met P4. Met ongeveer tien seconden voorsprong kwam de Liburger over de eindstreep.

Verstappen elke sessie snel

Ook in de tweede kwalificatiesessie was het raak voor Verstappen. Een 1:40.548 was goed voor wederom een pole position, hij verschalkte de nummer twee, Guven, met maar liefst vier tienden.

In de eerste bocht zegeviert Verstappen tijdens de race weer en de rest van de race blijft hij aan kop rijden. De achterstand naar de nummer twee is weliswaar slechts vier seconden in de tweede sessie, maar echt zweten doet Verstappen niet.

Zo sluit hij de tweede simrace-dag ongeslagen af en heeft hij inmiddels drie van de vier virtuele races gewonnen. In het klassement staat hij dan ook bovenaan, gevolgd door Kelvin van der Linde, de Zuid-Afrikaan wist de enige race die Verstappen niet won, wel te winnen.

Er gaat aanstaande vrijdag 27 maart om 21.00u weer afgetrapt worden met het derde evenement. Op welk circuit gereden gaat worden en in welke bolides is voorlopig nog niet duidelijk, wel is duidelijk dat Verstappen in bloedvorm is in de virtuele competitie. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Tweede ronde Real Racers Never Quit-competitie


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws