Verstappen wint overtuigend beide simraces in Barcelona Max Verstappen

Verstappen wint overtuigend beide simraces in Barcelona

Door Christian Moerman 26 maart 2020 | 08:52


Max Verstappen heeft gedurende de tweede ronde van de Real Racers Never Quit-competitie van Team Redline allebei de races gewonnen. De dominante vertoning van de Nederlander stemt hem zelf wel tevreden, hoewel hij geen moment uitgedaagd werd op het Spaanse circuit.

'Ik hou van winnen. Soms is de strijd op de baan leuk, maar soms is winnen met een grote voorsprong ook leuk', zo opent Verstappen tegenover Verstappen.nl na afloop van het evenement.

Verstappen wist voorafgaand aan allebei de races pole position te pakken. In de eerste race trok hij al snel weg bij de rest van het veld, in de tweede race was dit naar eigen zeggen minder: 'Je kon zien dat de mannen achter mij steeds sneller werden, dus mijn voorsprong in race twee was al stukken minder.'

Verstappen ook in race twee dominant

In de tweede race kwam de overwinning van de Red Bull-coureur eigenlijk ook niet in gevaar. Hoewel de voorsprong toen nog maar vier seconden was, wist hij zonder problemen zijn Porsche GTE-bolide naar de eindstreep.

Lando Norris wist zich in de eerste race nog terug te vechten naar P4, maar in de tweede race was de Brit nergens te bekennen, vermoedelijk vanwege verbindingsproblemen. Na de glansrijke avond van Verstappen staat hij eerste in het virtuele kampioenschap, voor Kelvin Van der Linde.

Elke simrace andere bolide

Er wordt elke simrace-dag een andere bolide uitgekozen om mee te rijden. De eerste races werden verreden in Formule 3-bolides, gisteren nam men deel in GTE-auto's. Volgens Verstappen is dat dan ook de grootste uitdaging van deze competitie.

'Het circuit maakt mij niet veel uit, het ligt vooral aan de auto. Misschien rijden we volgende keer wel NASCAR, waar ik nog nooit in heb gereden', concludeert hij opgewekt. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Ronde twee van de Real Racers Never Quit-competitie


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws