Verstappen sloeg uitnodiging FOM af: 'Max is daar niet aan gewend' Max Verstappen

Verstappen sloeg uitnodiging FOM af: 'Max is daar niet aan gewend'

Door Maurits Kappetijn 29 maart 2020 | 20:06


Omdat veel echte races zijn afgelast, worden er hedendaags veel simraces georganiseerd. Ook Max Verstappen verschijnt veel op de online racing platforms, maar de Nederlander weigerde mee te doen aan de door de Formule 1 georganiseerde evenementen. Collega-simracer Philipp Eng denkt de weten hoe dat kan. 

In plaats van de Grand Prix van Bahrein organiseerde de FOM een virtuele race, waarbij veel Formule 1-sterren te bewonderen waren. Eng moest invallen voor Verstappen, want de Red Bull-coureur was absent. De Oostenrijker denkt dat het racen op andere software hiermee te maken heeft.

In gesprek met Motorsport-total.com geeft Eng tekst en uitleg. 'Max racet erg veel op iRacing (een ander raceplatform, red.) en daar is hij ontzettend goed in. Hij steekt er veel tijd in en is erg gewend aan die software. Het is allemaal erg professioneel en realistisch en Max stopt er graag zijn ziel en zaligheid in.'

Verstappen ziet gewenning aan iRacing in gevaar komen

Omdat de FOM voor het organiseren van de virtuele GP van Bahrein de F1 2019 videogame gebruikte, zou Verstappen afgehaakt zijn. 'Die software is veel minder realistisch en dat is voor Max een probleem. Als hij twee van die videogames door elkaar gaat spelen, verliest hij het verfijnde gevoel in de game. Daarom doet hij niet mee aan de officiële evenementen van de Formule 1.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws