Kerkhof werd gek van Verstappen: 'Was ik als simracer echt niet aan gewend' Max Verstappen

Kerkhof werd gek van Verstappen: 'Was ik als simracer echt niet aan gewend'

Door Gino Haverkamp 05 april 2020 | 10:30


Simracer Atze Kerkhof kreeg in 2014 bij het Formule 3-team van Van Amersfoort Racing te maken met de toen nog piepjonge Max Verstappen. In gesprek met RacingNews365 blikt hij terug op die tijd.

Kerkhof was in die periode simulatorcoureur bij het befaamde team uit Zeewolde en oefende vaak met Verstappen op het virtuele asfalt. Bij vlagen werd de Nederlander knettergek van zijn goede vriend. 'Toen ik teamgenoot was van Max bij Van Amersfoort Racing, probeerde ik hem achter met te houden in de simulator, maar dat is me nou niet echt gelukt', grapt hij.

'Daar was ik als simracer echt niet aan gewend'

De twee zijn nu ook teamgenoten bij Team Redline, een eSports-team dat meedoet aan verschillende online racecompetities. In het begin was Verstappen een behoorlijk onorthodoxe simracer, zo laat Kerkhof weten. De coureur van Red Bull Racing liet geen mogelijkheid benut om zijn collega in te halen. 'Het was heel grappig eigenlijk. Aan het begin van onze samenwerking werd ik helemaal gek van Max. In elke bocht, als hij ook maar het kleinste gaatje zag, dan ging hij voor de inhaalactie. Daar was ik als simracer echt niet aan gewend.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws