Verstappen vanaf mei in actie in de Porsche Esports Supercup Max Verstappen

Verstappen vanaf mei in actie in de Porsche Esports Supercup

Door Christian Moerman 08 april 2020 | 16:12


Max Verstappen heeft een plekje in de Porsche Esports Supercup weten te bemachtigen. Om deel te mogen nemen moest hij bij de veertig beste coureurs eindigen. Omdat dit gelukt is zal hij vanaf 2 mei in actie komen in het virtuele kampioenschap.

In de tweede editie van de Porsche Supercup zal de Nederlander dus wederom te bezichtigen zijn. De twintig beste coureurs van vorig jaar werden automatisch geplaatst, voor de rest van de plekken op de virtuele grid werd een kwalificatie gereden.

De kwalificatie, die via iRacing te volgen was, werd gedomineerd door Verstappen. De Red Bull Racing-coureur kwam in actie voor Team Redline en wist zich onder de besten te scharen uit een groep van 5000 deelnemers.

Verstappen neemt deel in mei

Vanaf mei zal de Porsche Esports Supercup verreden worden. Men begint op 2 mei, op Circuit Zandvoort zullen de eerste meters gemaakt worden. De races bestaan uit een sprintrace, gevolgd door een hoofdrace.

Naast Zandvoort zullen ook de Nürburgring, Silverstone en Circuit Spa Francorchamps aan de beurt komen. De coureur die over tien races het meeste aantal punten weet te verzamelen mag zichzelf officieel kampioen noemen van de Porsche Esports Supercup. Gaat het de Limburger lukken? Je ziet het vanaf 2 mei. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws