Vrede tussen Ocon en Verstappen: 'Na afloop smakelijk gelachen' Max Verstappen

Vrede tussen Ocon en Verstappen: 'Na afloop smakelijk gelachen'

Door Christian Moerman 15 april 2020 | 16:26


Esteban Ocon heeft naar eigen zeggen de strijdbijl begraven. Na het incident met Max Verstappen in 2018 was de Nederlander ziedend. Volgens de Fransman hing er eind vorig jaar echter al geen spanning meer in de lucht.

Een lezervraag van AutoHebdo ging in op de relatie tussen Ocon en Verstappen. Toen Ocon zichzelf probeerde te unlappen in Brazilië tikte hij de Red Bull Racing-coureur van het circuit.

De overwinning op Interlagos ging zodoende naar Lewis Hamilton, tot grote onvrede van Verstappen. Deze onvrede uitte Verstappen in een duw bij de weegschaal, een incident waar ze niet meer samen op teruggeblikt hebben: 'We hebben het er nooit meer over gehad.'

Ocon worstelt met Verstappen en Norris

'Maar in Abu Dhabi vorig jaar, gedurende mijn laatste gastoptreden voor Mercedes, ging ik op het circuit het gevecht aan met twee auto's. De ene achtervleugel zei Aston Martin, de andere achtervleugel was die van een McLaren', zo opent Ocon zijn anekdote.

'Ik ging een vriendschappelijk gevecht aan met de andere twee toen nog onbekende coureurs. Ik naderde de hairpin in bocht zeven, die voor je het rechte stuk oprijdt, en raakte verstrengeld met de Red Bull en de McLaren. Ik gooide als een bezetene de deur dicht voor de neus van die twee', vervolgt de Renault-coureur.

Na afloop bleek dat Ocon tegen zijn oude rivaal aan het racen was: 'Toen ik de Mercedes naast het circuit had gezet en uitgestapt was realiseerde ik mij dat de coureurs in die auto's Lando Norris en Max Verstappen waren. Na afloop hebben we er smakelijk om gelachen.'

Volgens de voormalig Force India-coureur is er niets meer aan de hand. Ook in Abu Dhabi in 2019 kon me de gebeurtenis prima weglachen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws