Priestley: 'Zie het niet gebeuren dat Verstappen weggekocht wordt bij Red Bull' Max Verstappen

Priestley: 'Zie het niet gebeuren dat Verstappen weggekocht wordt bij Red Bull'

Door Christian Moerman 20 mei 2020 | 12:31


Marc Priestley verwacht dat Max Verstappen langdurig bij Red Bull Racing zal blijven racen. Volgens de voormalig McLaren-ingenieur zou het voor de andere teams te duur zijn om de Red Bull-coureur los te weken bij de Oostenrijkers.

'Hij heeft net een langdurig contract getekend bij Red Bull dus ik denk niet dat hij binnenkort ergens anders heen gaat', zo opent Priestley op YouTube. Verstappen tekende een verlengd contract bij Red Bull waardoor hij waarschijnlijk tot en met 2023 actief zal zijn voor het team.

De enige manier waarop het eventueel mis zou kunnen gaan is wanneer Honda besluit een einde te maken aan het Formule 1-project. Zijn contract bevat vermoedelijk een clausule die in dat geval een vertrek naar een ander Formule 1-team zou rechtvaardigen.

Verstappen wil niet weg

Volgens de Brit wil Verstappen bovendien helemaal niet weg bij zijn huidige werkgever. Nét voordat de coronavirus-crisis toesloeg wist Verstappen zijn handtekening te zetten, de komende jaren staat zijn salaris dus vast: 'Hij verdient een enorme hoeveelheid geld met dat contract.'

'Het wordt daarnaast zó duur voor een ander team om zijn clausules uit te kopen dat ik het niet zie gebeuren dat een ander team de Nederlander wegkoopt bij Red Bull', concludeert Priestley. Een ander team moet de portemonnee trekken om een vroegtijdig vertrek van Verstappen te forceren. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws