Marko verwacht salarisplafond: 'Daar zal Verstappen niet blij mee zijn' Max Verstappen

Marko verwacht salarisplafond: 'Daar zal Verstappen niet blij mee zijn'

Door Christian Moerman 22 mei 2020 | 10:37


Helmut Marko verwacht dat de komende jaren het budgetplafond uitgebreid gaat worden. Over enige tijd zullen ook de coureurssalarissen hieronder vallen, meent de Red Bull Racing-adviseur. Dat zou betekenen dat Max Verstappen in de toekomst flink aan salaris in gaat leveren.

'We hebben nu een budgetplafond voor het ontwikkelen van de technologie en voor het werken in een team (hoeveelheid werknemers en salarissen, red.). Max Verstappen zal hier niet blij mee zijn, maar in de toekomst zal er ook een budgetplafond op coureurssalarissen liggen', merkt de Oostenrijker op tegenover ORF.

Topcoureurs verdienen tegenwoordig flinke bedragen in de sport. De exacte bedragen zijn niet bekend, maar volgens Motorsport-Total verdient Lewis Hamilton circa 37 miljoen euro op jaarbasis. Deze bedragen zullen in de toekomst niet meer uitgekeerd worden.

'Dit bedrag is echter alleen een vast salaris. Per Grand Prix-overwinning en voor het winnen van een wereldkampioenschap krijgen coureurs doorgaans nog bonussen uitgekeerd. Met die bonussen ligt het definitieve bedrag wel degelijk boven die 37 miljoen', vervolgt de man uit Graz.

Red Bull staat achter budgetplafond

Het voorstel voor het huidige budgetplafond ligt lager dan in de eerste instantie verwacht. Toch blijkt de Oostenrijkse renstal vóór een aanzienlijke verlaging te zijn: 'Wij staan hier voor open, maar de afname in uitgaven moet natuurlijk wel geleidelijk gebeuren.'

Het budgetplafond duikt de komende jaren flink onder de 150 miljoen euro op jaarbasis, volgens Marko alsnog een flink bedrag: 'Dat is nog steeds heel veel geld. Als dit nodig is om de teams dichter bij elkaar te brengen op het asfalt, dank denk ik dat het budgetplafond een stap in de goede richting is.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws