Verstappen over 'meest beschamende moment': 'Marko was natuurlijk kwaad' Max Verstappen

Verstappen over 'meest beschamende moment': 'Marko was natuurlijk kwaad'

Door Joris Verwijst 23 mei 2020 | 12:36


Max Verstappen hoeft niet lang na te denken over zijn meest beschamende moment in de Formule 1. De Red Bull-coureur ging tijdens de Grand Prix van Amerika in 2016 de fout in bij een pitstop. Verstappen kwam te vroeg naar binnen en verloor zo veel kostbare tijd. 

'Het ging goed en ik lag vierde', vertelt Verstappen op zijn eigen website. 'Mijn engineer zei over de boordradio dat ik moest pushen en destijds betekende dat gewoonlijk dat ik een pitstop zou gaan maken. Hij zei dat en ik reed mijn ronde en reed de pitstraat in. Terwijl ik daar reed, besefte ik me dat ik helemaal niet naar binnen geroepen was. Hij had mij niet gezegd een pitstop te maken.'

Dat besef drong vervolgens bij Verstappen door, maar het kwaad was al geschied. 'Toen dacht ik ‘wat heb ik nu in hemelsnaam gedaan?’. Ik riep over de boordradio dat ik binnen kwam en door de pitstraat reed. De monteurs grepen banden en renden naar buiten, maar de pitstop duurde wel acht of negen seconden. Ondanks mijn fout was dat nog steeds een snelle pitstop.'

Met de kennis van nu maakte de fout weinig uit. 'Drie ronden later viel ik met een probleem uit, achteraf gezien misschien ook gelukkig maar. Na afloop van de race was Helmut Marko natuurlijk kwaad op me. Ik gaf toe een fout gemaakt te hebben, want ik had niet veel anders te zeggen. Dat was behoorlijk beschamend.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
23 May 2020 om 15:37

Raar, je zou toch denken aan de zwaar onnodige crash in VT3 in Monaco in 2018. Daar had zonder die crash een overwinning in gezeten.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws