Van Eldik: 'Max ziet het dus wel maar hij doet er niets mee' Max Verstappen

Van Eldik: 'Max ziet het dus wel maar hij doet er niets mee'

Door Christian Moerman 28 mei 2020 | 18:39


Frits van Eldik is de Formule 1-fotograaf die de Nederlandse autosport-fan al jaren van Jos en Max Verstappen kiekjes voorziet. In een uitgebreid interview met Allard Kalff gaat hij in op hoe de Verstappens zich voor de camera gedragen en wat het verschil is tussen de twee Formule 1-coureurs.

Jaren geleden begon het bij Jos. Van Eldik mikte zijn camera bewust op de Nederlander, die dit door begon te krijgen: 'Jos was eigenlijk uniek, op de een of andere manier zochten wij elkaar altijd, puur met de ogen. Ik wist genoeg als hij mij aankeek van wat er was, of de auto goed was, of wat dan ook.'

'Wat er zich ook afspeelde, hij zocht altijd mijn camera, het is mooi om dat als fotograaf te kunnen benutten', vervolgt hij via RTL GP. Jos keek dus bewust naar de Nederlandse fotograaf en wilde zelfs meewerken als hem een seintje gegeven werd door de man met de camera.

Van Eldik vergelijkt Jos en Max

Op Robert Doornbos, Giedo van der Garde en Christijan Albers na moest van Eldik jaren wachten op een bekend gezicht in de Formule 1. Twaalf jaar ging voorbij zonder een Verstappen in de sport. In 2015 debuteerde Max bij Toro Rosso en ging de fotograaf wederom naar een Verstappen-blik op zoek.

Het blijkt dat Max lang niet zo fotogeniek is als zijn vader: 'Om dan even naar Max te gaan, die doet dat helemaal niet. Die zit in zijn eigen bubbel maar zegt vervolgens wel: 'Je stond daar wel mooi.''

'Hij ziet het dus wel maar hij doet er niets mee', besluit van Eldik. In tegenstelling tot Jos doet Max niet mee met de fotograaf. Als van Eldik Jos bijvoorbeeld vroeg om een bepaalde kant op te kijken werkte de oud Benetton-coureur mee. De Red Bull Racing-rijder doet dit niet. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
28 May 2020 om 17:23

En precies daarom is Max een maatje groter dan de rest. Hij (over)ziet het allemaal maar bepaalt zelf wel of en hoe hij gaat staan.

bramvanmaas
28 May 2020 om 17:17

Ik heb tijdens een workshop waar Frits foto's liet zien van Max toch wel wat anders gehoord maar dat Max meer in een bubbel zit wil ik wel geloven en Red Bull heeft natuurlijk ook eigen fotografen dus ja ondanks dat Frits een topfotograaf is wordt het misschien door Red Bull niet gewaardeerd als Max een flirt heeft met een ander fotograaf.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws