Kubica: 'Moet kijken hoe slim Verstappen is als titel in vizier komt' Max Verstappen

Kubica: 'Moet kijken hoe slim Verstappen is als titel in vizier komt'

Door Joshua Jacobs 01 juni 2020 | 16:37


Huidige Alfa Romeo-reservecoureur Robert Kubica dicht de nieuwe generatie flinke kansen toe: de Pool beschrijft Max Verstappen als 'erg slim en klaar om een titel te winnen.'

In Brazilië reden ze nog bijna dwars door elkaar heen in de pitstraat, maar de 35-jarige Kubica heeft de jonge Nederlander hoog zitten. 'Ik denk dat hij erg slim is, en zeker klaar om een titel te winnen.' Hij bewondert zijn intelligentie op de baan, al plaatst hij wel nog een kleine kanttekening.

'Het valt nog te bezien hoe Verstappen zich gedraagt als de titel eenmaal in het vizier is. Maar wel zou ik er onmiddelijk op durven te wedden dat hij uiteindelijk kampioen wordt', citeert de krant Corriere della Sera de Pool.

'Bottas of Ricciardo waren veiligere keuzes geweest'

Verstappens competitie komt in 2021 mogelijk uit Italiaanse hoek, met Charles Leclerc maar ook Carlos Sainz. De keuze voor de Spanjaard had hij minder snel aan zien komen. 'Sainz is een gewaagde keuze. Hij heeft nog nooit voorin gereden, dat kan een probleem zijn als je èchte resultaten wil boeken. Bottas of Ricciardo zouden veiliger geweest zijn om te kiezen.'

'Het verraste mij wel een beetje, maar die beslissing is denk ik niet heel recent genomen. Bij Ferrari heeft men precieze plannen, en dat staat los van het geld. Maar als de relatie met Vettel niet goed was en ook niet verbeterde, dan is het beter om een beslissing te nemen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

 

Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws