Picnic ontwijkt Verstappen-claim na plaatsen van Facebookfilmpje Max Verstappen

Picnic ontwijkt Verstappen-claim na plaatsen van Facebookfilmpje

Door Christian Moerman 02 juni 2020 | 12:43


Picnic, een online supermarktketen, hoeft Max Verstappen geen schadeclaim van anderhalve ton te betalen. Naar aanleiding van een filmpje met een dubbelganger van Verstappen moest het bedrijf zich melden in de rechtszaal.

Picnic plaatste een filmpje waarin een jongen te zien was die klaarblijkelijk op de Red Bull Racing-coureur leek. Deze jongen liep een Jumbo-truck voorbij op weg naar een bezorgvoertuig van Picnic. Wegens een schending van portretrecht van Verstappen werd er een zaak van gemaakt, meldt de Limburger.

Het bedrijf had het filmpje gemaakt om haar werknemers te motiveren en omdat ze het komisch vonden. Het bedrijf beriep zich op vrijheid van meningsuiting. Op deze grond zijn ze uiteindelijk ook onder de schadeclaim uitgekomen.

Picnic hoeft Verstappen niet te betalen

Toen duidelijk werd dat Verstappen de grap niet kon waarderen haalden ze het filmpje meteen offline. Toch kregen ze met een claim te maken waarin Verstappen 150.000 euro schadevergoeding eiste. Volgens Picnic-CEO Michiel Muller heeft de rechter vandaag besloten dat het beeldmateriaal niet schadelijk bedoeld was en dat Picnic de vergoeding niet hoeft te betalen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws