Horner: 'Naarmate Max volwassener wordt, wordt zijn feedback specifieker' Max Verstappen

Horner: 'Naarmate Max volwassener wordt, wordt zijn feedback specifieker'

Door Christian Moerman 02 juni 2020 | 15:16


Christian Horner ziet Max Verstappen met de jaren steeds ervarener worden. De Red Bull Racing-rijder weet steeds duidelijker te melden aan zijn team wat er precies aan de bolide schort, zijn progressie hierin doet zijn teambaas versteld staan.

'Naarmate Max volwassener wordt, wordt zijn feedback steeds specifieker. Zijn begrip van de details, zoals de manier waarop een verandering van de windrichting zijn sturen beïnvloedt, wordt steeds groter', weet de Red Bull-teambaas.

Zo weet Verstappen precies te melden in welke bocht het mis gaat en wat hij precies voelt in de cockpit. Niet alleen in het moment zelf, maar ook daarna in de pitstraat blijven deze momenten glashelder bij de Nederlander: 'De manier waarop hij zich details voor de geest kan halen is fenomenaal.'

Vettel neemt zijn tijd bij Red Bull

Na afloop van de race vindt er doorgaans een debrief plaats. Hierin praten de coureurs met het team om te kijken wat er allemaal goed ging en wat er in de toekomst beter kan. Horner benadrukte in hetzelfde interview dat Sebastian Vettel tijdens deze debriefs ook zeer gedetailleerd te werk ging: 'Die debriefs duurden twee uur.'

'Na een half uur hadden we alleen de formatieronde en zijn waterfles besproken', herinnert Horner zich in gesprek met David Coulthard bij F1 Unscripted. 'Hij ging zo ongelooflijk in detail over alle delen van de race, over de banden, het was voor iedereen te veel informatie', vervolgt de Brit.

Maar voor Vettel niet, de Heppenheimer hield zijn concentratie erbij: 'Voor hem was het een nuttige oefening. Hij ging bij elk punt na wat er beter kon.' Het staat in contrast met hoe zijn teamgenoot, Mark Webber, dit deed: 'Die deed daar ongeveer vijftien minuten over.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws