Hoe het Verstappen-feest in Oostenrijk ontstond: 'Daar liepen ze er niet warm voor' Max Verstappen

Hoe het Verstappen-feest in Oostenrijk ontstond: 'Daar liepen ze er niet warm voor'

Door Christian Moerman 03 juni 2020 | 08:32


De eerste twee Grands Prix van Oostenrijk zullen verreden worden zonder publiek. Helaas moeten we daardoor het jaarlijkse oranjelegioen missen op de Rede Bull Ring. Ondernemer Jeroen Huis in 't Veld geeft aan tegenover de NOS hoe dit enorme jaarlijkse Nederlandse feest tot stand is gekomen.

Het begon allemaal toen het management van Max Verstappen naar de Formule 1-fan toe stapte: 'Ze wilden graag Nederlandse fans naar Spielberg lokken. De Grand Prix liep niet zo lekker. Oostenrijkers liepen er niet warm voor. Het zat nooit vol. De organisatie richtte daarom het vizier op buitenlanders.'

Vanwege de groeiende populariteit in Nederland en zijn recente successen op de Red Bull Ring leken de Nederlandse fans een goede oplossing. Het begon met vijfhonderd fans, een kleinschalige operatie. Al snel groeide de vraag: 'Zo ontstond het plan voor een eigen Oranjetribune.'

Nederlands op de Red Bull Ring

Het werd steeds duidelijker dat meer mensen interesse hadden in Verstappen en de mogelijkheid om plaats te nemen tussen alle Nederlandse racefans: 'Die vijfhonderd Verstappen-fans hadden we zo: binnen 24 uur waren alle 'Spielbergpakketten' uitverkocht.'

Naarmate de Grand Prix door Verstappen vaker gewonnen werd, steeg ook de vraag naar plekken naast het Oostenrijkse asfalt. In combinatie met grote hoeveelheden ruimte voor campers en tenten ontstond er een waar walhalla voor Nederlandse Formule 1-liefhebbers.

'Oostenrijkers ben ik op het circuit niet tegengekomen. Duits praten hoefde niet. Je kon overal in het Nederlands terecht', concludeert Huis in 't Veld. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Vince78
3 Jun 2020 om 10:00

4x naar Oostenrijk geweest, kaarten voor de 5e keer hangen hier aan de muur, maar zullen helaas niet gebruikt worden dit jaar. (Naast de kaarten voor Zandvoort).

Maar geloof me, als je een keer een F1 race mee wil maken, dan is Oostenrijk een geweldige locatie. En voor elk budget.

Mijn advies, ga 4 of 5 dagen. Neem een tent mee en ga op in het feestgedruis of kies 1 van de rustige campings/hotels en geniet van de natuur of een goed boek. Rij niet meteen na de race naar huis, maar blijf een nachtje langer en rij op maandag filevrij terug. (Kun je tijdens de race ook nog genieten van een biertje).

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws