Greep Ricciardo naast Ferrari-zitje door Verstappen? 'De cijfers liegen er niet om' Max Verstappen

Greep Ricciardo naast Ferrari-zitje door Verstappen? 'De cijfers liegen er niet om'

Door Christian Moerman 04 juni 2020 | 16:46


Joe Saward is van mening dat de interne strijd tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo er ook voor gezorgd heeft dat de Australiër naast het Ferrari-zitje greep. Ook twijfelt hij aan of een vertrek bij Renault een verstandige keuze was van Ricciardo.

'Ik zou persoonlijk ook Sainz boven Ricciardo verkiezen, al heeft die wel een wat menselijkere uitstraling. Ferrari kan dat absoluut gebruiken', geeft de Britse Formule 1-journalist aan bij de Missed Apex podcast. 

Waar is het precies misgegaan voor Ricciardo? Volgens Saward in het gevecht met Verstappen al: 'Het gaat puur om de cijfers en de cijfers liegen er niet om. Uit die cijfers kan je opmaken dat Ricciardo niet zo snel is als Verstappen.'

Vertrek bij Renault risicovol

Hoewel Ricciardo geen stoeltje bij Ferrari kon versieren, lukte dit hem bij McLaren wel. Niet de meest strategische zet, vindt Saward: 'Renault verlaten is misschien niet het slimste wat Ricciardo ooit gedaan heeft.'

'Straks neemt Pat Fry alle kennis en talenten mee naar het team dat Ricciardo nét verlaten heeft', voorspelt de Formule 1-kenner. Vanaf 2020 zal de talentvolle Britse ingenieur voor technische ondersteuning zorgen bij het team uit Enstone.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws