Marko: 'Verstappen de grootste uitdager van Hamilton' Max Verstappen

Marko: 'Verstappen de grootste uitdager van Hamilton'

Door Merijn Kramer 04 juni 2020 | 20:00


Helmut Marko blikt vooruit op het seizoen van 2020, dat over een maand van start zal gaan op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Red Bull Racing presteerde voorheen altijd sterk in Oostenrijk. Marko gelooft dan ook dat zij met het huidige pakket en de motor van Honda het gevecht met Mercedes kunnen aangaan. 

'Mercedes was hier nooit sterk en had eigenlijk altijd problemen op dit circuit', vertelt Marko aan Sport.de. Op de vraag of hij denkt dat er winst mogelijk is voor Max Verstappen is de Oostenrijker duidelijk.

'Dit seizoen kennen we de krachtsverhoudingen niet. We komen namelijk allemaal op het circuit met materiaal dat nog niet is getest. Dus we kunnen het niet zeker weten', gaat hij verder. 'Het werk gaat natuurlijk door in de simulator en de windtunnel, we zullen daarom waarschijnlijk meer pace hebben ten opzichte van de tests eerder dit jaar.'

Late seizoensstart moet zorgen voor meer winst

Red Bull werkt daarnaast al lang aan het winnen van het wereldkampioenschap met Verstappen. Dit jaar kunnen volgens Marko de vruchten worden geplukt. De late seizoensstart moet het team van Red Bull en Max Verstappen helpen om goede prestaties te behalen. 

'Voorheen waren we pas goed vanaf het midden van het seizoen, nu starten we middenin het Formule 1-seizoen. Onze voorbereiding is dus ook veel beter geweest. Mercedes en Lewis Hamilton zijn de favoriet, maar we zien onszelf als de eerste en meest serieuze uitdaging', sluit Marko af. (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws