Marko: 'Hoop in Oostenrijk hand van Verstappen te kunnen schudden' Max Verstappen

Marko: 'Hoop in Oostenrijk hand van Verstappen te kunnen schudden'

Door Harry Verolme 05 juni 2020 | 08:35


Max Verstappen neemt het coronavirus zeer serieus. Dit vertelt Red Bull-adviseur Helmut Marko. De Oostenrijker ziet zijn stercoureur geen enkel risico nemen gedurende de pandemie. Marko vraagt zich dan ook af of hij het weekend van de Grand Prix van Oostenrijk de hand van Max wel kan schudden.

In gesprek met het Duitse RTL legt Marko uit dat Verstappen zichzelf de laatste maanden niet onnodig in gevaar heeft gebracht. 'Verstappen is ietwat angstig geweest. We hadden een aantal evenementen op de planning staan, maar toen bleek dat de veiligheid niet goed gewaarborgd zou worden, annuleerde hij zijn optreden.'

Desondanks hoopt Marko bij eerste racen van het Formule 1-seizoen van 2020 weer 'normaal' om te kunnen gaan met zijn pupil. 'Het duurt nog vier weken voordat we weer beginnen. Tegen die tijd zijn de regels versoepelt. En met de huidige cijfers in Oostenrijk, hoop ik dan weer Max' hand te kunnen schudden.'

Red Bull heeft vervanger voor Verstappen

In het geval dat de Limburger op de een of andere manier tóch geïnfecteerd raakt, dan heeft Red Bull wel een vervanger klaarstaan om zijn stoeltje, of die van Alexander Albon, over te nemen. 'Natuurlijk kan niemand Verstappen vervangen, maar in de vorm van Sergio Sette Camara hebben we een reservecoureur. Hij kan bijspringen bij beide Red Bull-teams', besluit Marko.

Naast de jonge Sergio Sette Camara kan Red Bull ook rekenen op de diensten van Sebastien Buemi. De voormalig F1-coureur uit Frankrijk is al sinds 2012 actief bij de renstal als test- en reservecoureur, maar timmert ook bij in de Formule E, alwaar hij eenmaal kampioen is geworden.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws