Mercedes vreest Verstappen: 'Hij zal in 2020 een formidabele tegenstander zijn' Max Verstappen

Mercedes vreest Verstappen: 'Hij zal in 2020 een formidabele tegenstander zijn'

Door Harry Verolme 05 juni 2020 | 13:34


Mercedes is bang dat 2020 wel eens het jaar kan worden dat de titel door de vingers zal glippen. Technisch directeur James Allison heeft toegegeven dat de Duitse renstal in Red Bull Racing zijn sterkste tegenstander ziet. Allison verwacht dat Max Verstappen met name in de eerste paar races zal uitblinken.

Dit vertelt de Britse ingenieur in de F1 Nation-podcast. 'Laat er geen twijfel over bestaan dat Verstappen komend seizoen een formidabele tegenstander zal zijn voor ons. Ferrari heeft ook wel wat krachtvertoningen laten zien tijdens de wintertest, maar wij zien Verstappen momenteel als het grootste gevaar – zeker in Oostenrijk, waar Red Bull een aardig cv heeft.'

Verstappen trok zowel in 2019 als in 2018 de wedstrijd in Spielberg naar zich toe, onder luid gejuich van zijn landgenoten. Mercedes, daarentegen, kende meer dan eens problemen op het vrij hoog gelegen circuit.

Mercedes wil slechte resultaten in 2020 goedmaken

Hoewel Oostenrijk, gezien de recente historie van het team op het circuit, niet de seizoensopener is waar Mercedes van droomt, benadrukt Allison dat het team wel degelijk uitziet naar de double-header op de Red Bull Ring. 'We konden vorig jaar niet de ware pace uit de auto krijgen vanwege koelingsproblemen. En het jaar daarvoor maakten we een aantal domme fouten', licht Allison toe.

'Desondanks kijken we uit om naar Oostenrijk af te reizen, om hopelijk te laten zien wat we daadwerkelijk in huis hebben. We hopen dat we het onderpresteren van de afgelopen jaren met een aantal goede resultaten achter ons kunnen laten', concludeert de ontwerper.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws