'Marko zei: 'Max Verstappen is de goedkoopste Red Bull-coureur ooit'' Max Verstappen

'Marko zei: 'Max Verstappen is de goedkoopste Red Bull-coureur ooit''

Door Joris Verwijst 06 juni 2020 | 10:02


Ondanks zijn miljoenensalaris is Max Verstappen één van de goedkoopste coureurs die Red Bull Racing ooit heeft gekend. Dat denkt Helmut Marko, sportief directeur van het team, althans. 

Dat wordt onthuld in een Instagram-video met Max Verstappen en Antonio Felix da Costa. De Portugese coureur is tegenwoordig actief in de Formule E, maar in het verleden was hij Red Bull-junior. 'Een aantal jaar geleden was ik samen met Sebastian Vettel (toen nog actief bij Red Bull, red.) en Helmut Marko aan het lunchen', aldus Da Costa. 

'Vettel pestte Marko altijd een beetje voor de lol. Dan vroeg hij bijvoorbeeld 'Antonio rijdt volgend jaar naast Verstappen in de Formule 1, toch?' Maar daarna werd het pas echt interessant. Ik vroeg Marko wie zijn goedkoopste coureur was. Red Bull investeert met het juniorprogramma in vele verschillende coureurs, waarvan slechts enkelen het halen.'

'Marko hoefde niet lang na te denken en zei: 'Max Verstappen is de goedkoopste Red Bull-coureur ooit, ik heb nauwelijks geld aan hem uit moeten geven en nu rijdt hij in de Formule 1!'' Verstappen zelf kan wel om het verhaal lachen. 'Daar herinner ik Helmut elke dag aan, hoor!' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws