Verstappen niet aanwezig op filmdag Red Bull Racing Max Verstappen

Verstappen niet aanwezig op filmdag Red Bull Racing

Door Christian Moerman 25 juni 2020 | 13:32


Max Verstappen moet wachten tot de eerste vrije training in Oostenrijk om plaats te kunnen nemen in de RB16. Volgens Autosport zal de Nederlander niet in actie komen tijdens de filmdag op Circuit Silverstone.

'Alexander Albon zal de filmdag alleen afwerken. De reden hiervoor is dat de 14-daagse quarantaine waar iedereen in moet die Groot-Brittannië inreist, ook voor Verstappen zou gelden', geeft het Britse autosportmedium aan.

Verstappen is sinds de globale lockdown in Monaco gebleven. Het was blijkbaar te lastig voor de Oostenrijkse renstal om Verstappen voor de filmdag in te laten vliegen. Daarom heeft hij - in overleg met het team - besloten de filmdag op Silverstone over te slaan.

De situatie wordt nader toegelicht: 'Had Verstappen deel willen nemen, dan had hij de eerste week van de quarantaine - vroeg in juni - al in moeten vliegen.' Helaas wordt er voor sportsterren geen uitzondering gemaakt. Ook bekende sporters moeten na aankomst in het Verenigd Koninkrijk twee weken in quarantaine.

Verstappen zorgeloos over gebrek aan testen

Verstappen heeft eerder al aangegeven dat hij niet wakker ligt van het gebrek aan testminuten die hij zal maken. Omdat hij niet naar Silverstone kon komen, is hij de enige coureur van de topteams die geen minuten heeft gemaakt (sinds Barcelona) voorafgaand aan het 2020-seizoen. 

'Drie of vier testronden op de Red Bull Ring en we zijn terug', gaf hij zelfverzekerd aan. Zijn vermoeden werd afgelopen week bevestigd door Esteban Ocon, die ook aangegeven heeft dat hij na vier ronden op de Red Bull Ring zich alweer thuis voelde in de Renault-bolide. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Heb jij de Instagram-pagina van F1Maximaal al gecheckt?

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Sportify
26 Jun 2020 om 00:47

Je thuis voelen in een Renault bolide, is dat wel geloofwaardig??

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws