Marko verwacht geen opstartproblemen: 'Dat is waarom hij Max is' Max Verstappen

Marko verwacht geen opstartproblemen: 'Dat is waarom hij Max is'

Door Christian Moerman 29 juni 2020 | 13:08


Helmut Marko verwacht dat het niet lang duurt voordat Red Bull Racing-coureur Max Verstappen weer aan de top van zijn kunnen zit. Volgens de Oostenrijkse adviseur verstaat Verstappen de kunst om binnen enkele minuten weer op zijn oude niveau te zitten.

Marko spreekt met Speedweek over het aankomende weekend. Zijn pupil zal binnenkort weer in de RB16 stappen om de eerste race van het jaar te verrijden. De Ferrari-coureurs, de Mercedes-coureurs en zijn teamgenoot Alexander Albon hebben al meters hebben mogen maken voorafgaand aan de race, Verstappen niet.

Toch denkt Marko dat het voor de Nederlander weinig verschil zal maken: 'Dat is waarom hij Max is. Hij stapt in de auto en is na drie ronden weer in topvorm.' In de eerste vrije training zal Verstappen volgens de Red Bull-topman het gevoel voor de auto dus weer met gemak terugvinden.

Red Bull Ring met voorzorgsmaatregelen

De eerste race van het jaar zal gespannen verlopen. Onder de dreiging van het coronavirus moet de sport zien te zorgen dat het eerste grote internationale sportevenement een succes wordt. Hierdoor is er noodzaak ontstaan voor vergaande maatregelen.

'In- en uitademen wordt bij wijze van spreken al geregistreerd. Wij moeten als gastheer gewoon extreem voorzichtig zijn', concludeert Marko. Als er een coronavirus-infectie plaatsvindt zal er volgens de FIA wel gewoon gereden worden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws