Hill zet geld op Verstappen: 'Red Bull is aanvallend en heeft niets te verliezen' Max Verstappen

Hill zet geld op Verstappen: 'Red Bull is aanvallend en heeft niets te verliezen'

Door Harry Verolme 29 juni 2020 | 18:54


Damon Hill is overtuigd dat Max Verstappen bij Lewis Hamilton het vuur aan de schenen zal leggen in 2020. De enkelvoudig wereldkampioen vertelt dit in een voorbeschouwing op het nieuwe F1-seizoen dat dit weekend van start zal gaan.

'Max (Verstappen, red.) is er klaar voor om het tegen Lewis (Hamilton, red.) op te nemen. Vergeet niet dat hij al twee keer heeft gewonnen in Oostenrijk. En Red Bull is zeker van plan om risico's te nemen, het team heeft niets te verliezen', stelt Hill in zijn betoog voor Sky Sports.

De Brit vraagt zich af in hoeverre Mercedes in staat zal zijn om te reageren op de tactiek van de aanvallende renstal uit Milton Keynes. 'Red Bull kan iedere race voluit gaan en dat kan wel eens werken voor ze. Maar Mercedes speelt het liever wat veiliger, hoe kunnen zij agressief zijn zonder hun positie te compromitteren? Dat kan funest zijn voor ze.'

'Verstappen is in vorm'

Voormalig F1-coureur Karun Chandhok voegt zich bij zijn collega wat betreft de kansen van Verstappen. 'Ik denk dat niet Ferrari maar Red Bull het dichtstbij Mercedes zal staan. En aangezien Max in vorm is en tijdens de wintertest zeer sterke kwalificatieronden en long runs reed, liggen er kansen voor hem.'

Maar dat is niet de enige reden dat Verstappen ten strijde kan trekken. 'Red Bull is ook de enige van de topteams die met de 2020-auto hebben gereden', legt Chandhok uit. 'En op foto's was te zien dat er heel wat updates op de wagen zaten. Het team heeft dus al wat informatie over de nieuwe auto, dat kan wellicht helpen bij de eerste race.' (Foto: Red Bull Content Pool)

Nieuw: Volg F1Maximaal nu ook op Instagram!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws