Albon: 'Verstappen heeft laten zien dat er veel kan gebeuren in de races' Max Verstappen

Albon: 'Verstappen heeft laten zien dat er veel kan gebeuren in de races'

Door Joshua Jacobs 30 juni 2020 | 18:28


Alexander Albon heeft hoge verwachtingen voor de start van het seizoen in Oostenrijk en put hoop uit Verstappens eerdere races op dat circuit. De Brits-Thaise coureur heeft zijn huidige teamgenoot in 2018 en 2019 zien zegevieren, ondanks problemen bij de start.

'Het is belangrijk om een goede kwalificatiesessie te hebben maar er kan veel gebeuren in de race. Dat heeft Max wel laten zien in de afgelopen twee jaren.' Verstappen heeft in 2019 zelfs van de achtste plaats terug moeten komen om de winst te pakken.

Voor Albon is het zaak om goed te presteren gedurende het hele weekend, niet alleen in de kwalificatie. Zelfs als dat mis gaat, biedt het circuit een aantal mogelijkheden om in te halen, wat de Nederlander uitgebreid heeft gedemonstreerd in 2019.

'Bij de filmdag met Red Bull voelde alles goed'

'Er zijn maar een paar bochten dus de tijden liggen ongetwijfeld dicht bij elkaar. Het wordt moeilijk om daar een verschil te maken. Echter denk ik dat het kwalificatieresultaat niet automatisch je plaats in de race gaat worden', aldus Albon in een Q&A met Pitpass.

Ook helpt een goede wagen volgens hem. 'Het is normaal gesproken al erg warm hier en dat is deze keer niet anders, ik weet het zeker. Het is nu belangrijk om te wachten en zien wat er gebeurt. We kwamen uit de winter met een goede auto. Ook op de filmdag in Silverstone voelde alles goed. Ik ben er klaar voor en we gaan het zien', meldt Albon. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws