Verstappen: 'Nieuwe updates zullen zwakke punten van de auto aanpakken' Max Verstappen

Verstappen: 'Nieuwe updates zullen zwakke punten van de auto aanpakken'

Door Maurits Kappetijn 01 juli 2020 | 18:58


Max Verstappen stelt dat er tijdens de 'stille' maanden in de Formule 1 hard is gewerkt aan de RB16. In Milton Keynes werd er volop gewerkt aan de auto van Red Bull Racing en op afstand werd de Nederlander daarbij betrokken.

Verstappen laat weten in een live gesprek op de kanalen van sponsor Aston Martin dat hij waarschijnlijk niet lang hoeft te wennen aan de RB16. 'Nee, dat verwacht ik niet nee. Daarnaast voel ik me beter dan ooit. Ik heb hard getraind en mijn fitheid is top. Dat betekent natuurlijk niet dat je lichaam meteen aan de auto gewend is; de immense krachten kunnen hevig zijn. Gelukkig is de Red Bull Ring fysiek niet heel zwaar.'

Ontwikkeling tijdens coronaperiode met Verstappen zorgde voor nieuwe updates

Nadat bekend werd dat er een flinke tijd niet geracet zou worden, spraken de teams met de FIA in het voorjaar een 'shutdown' af, waarbij teams enkele weken lang niet de fabriek in mogen. Rondom die shutdown heeft Red Bull de RB16 echter flink onder handen genomen, als we Verstappen mogen geloven.

Ook tijdens de coronaperiode ging de ontwikkeling van de Red Bull-bolide door. Op afstand werd er volop overlegd. 'Ik had veel contact met de engineers, maar ook met Adrian Newey, Christian Horner en Helmut Marko. Het werken aan de auto ging 'gewoon' door. We weten wat we moeten verbeteren aan de auto en daarom komen we in Spielberg met een aantal goede nieuwe updates. Ik ben benieuwd wat die gaan brengen. We hebben zwakke punten in kaart gebracht en daar hebben we nu, hopelijk, wat op gevonden.' (Foto: Red Bull Racing / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws