Verstappen: 'Benieuwd op wat voor niveau we zitten met de RB16' Max Verstappen

Verstappen: 'Benieuwd op wat voor niveau we zitten met de RB16'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 08:44


Bij Max Verstappen bestaat er geen twijfel meer over het feit dat ze ingelopen zijn op Mercedes. De Nederlander weet dat zijn directe concurrenten een pittig seizoen te wachten staat, waarin ze kunnen rekenen op een RB16 in de achteruitkijkspiegels.

'Mercedes wordt nog steeds de auto om te verslaan, zoals we gewend zijn van ze in de afgelopen twee seizoenen. Maar de verwachtingen liggen bij ons hoog. Het zal Mercedes niet zo makkelijk meer af gaan als in het verleden', geeft de Red Bull Racing-coureur aan in gesprek met Sky Italia.

Helemaal klaar is Red Bull echter nog niet. Volgens Verstappen zal er qua prestaties nog wel verschil zijn tussen de W11 en de RB16. Door het seizoen heen wil Verstappen nog meer stappen zetten: 'We kunnen ongetwijfeld de afstand tot Mercedes verkleinen.'

Verstappen tweevoudig winnaar op de Red Bull Ring

Verstappen komt als tweevoudig winnaar naar Spielberg, dat zal ongetwijfeld motiverend werken. Zelf praat hij in ieder geval enthousiast over een terugkeer naar het Oostenrijkse asfalt: 'Ik heb uitstekende herinneringen overgehouden aan de Red Bull Ring, met name vanwege de afgelopen twee races hier.'

'Ik hoop dat we diezelfde prestatie kunnen neerzetten hier en ik ben benieuwd op wat voor niveau we zitten met de vernieuwde RB16', concludeert de Limburger. Zondag 5 juli gaan de lichten uit om 15.10u voor de eerste Grand Prix van 2020. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws