Glock over Verstappen: 'Zijn ongelooflijke snelheid maakt hem zo speciaal' Max Verstappen

Glock over Verstappen: 'Zijn ongelooflijke snelheid maakt hem zo speciaal'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 16:53


Timo Glock schat de kansen van Max Verstappen dit jaar hoog in. Volgens de Duitser is de Red Bull Racing-coureur er in 2020 klaar voor. Hij legt uit waarom hij zo'n hoge pet op heeft van de Nederlander.

'Zijn talent schemerde tijdens het karten en in de F3 al door. Hij maakte aan het begin van zijn carrière wel eens een foutje, maar heeft dit terug weten te dringen tot een minimum', merkt de voormalig Formule 1-coureur op tegenover F1-insider.

Glock refereert naar een turbulent begin van het 2018-seizoen van Verstappen. Een reeks fouten kostte hem veel punten aan het begin van het jaar. Na de Grand Prix van Monaco wist hij zich echter te herpakken en sindsdien gaat hij een stuk secuurder te werk.

Glock looft Verstappen

En precies in het feit dat hij zich zo heeft weten te herpakken, laat Verstappen zijn klasse zien volgens Glock: 'Zo onderscheiden de beste coureurs zich van de goede coureurs. Ze leren van hun fouten en nemen vervolgens een stap.'

'In de essentie is het zijn ongelooflijke snelheid die hem zo speciaal maakt. Ik denk dat hij de titel kan pakken als de auto dat toelaat', vervolgt de RTL-analist, die vanaf volgend jaar niet meer voor de camera's zal verschijnen bij de Duitse zender.

Strijd tussen Verstappen en Hamilton

Een gevecht tussen Verstappen en Lewis Hamilton lijkt volgens de oud Marussia-rijder het meest logische scenario: 'Ik denk dat dat het meest waarschijnlijk is.'

'Valtteri Bottas moet uit Hamilton's schaduw kruipen maar dat zal niet makkelijk worden. Bij Red Bull Racing is Verstappen overduidelijk de eerste coureur', besluit hij. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws