Valsecchi: 'Op en naast het circuit is Verstappen ijskoud' Max Verstappen

Valsecchi: 'Op en naast het circuit is Verstappen ijskoud'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 13:12


Davide Valsecchi heeft vooruitgeblikt op het aankomende Formule 1-seizoen. Volgens hem zullen er bij de drie topteams drie uitblinkers zitten. Max Verstappen maakt met Red Bull Racing dit jaar kans op de wereldtitel volgens Valsecchi.

'Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Max Verstappen, die drie kies ik. We hebben zo lang gewacht, ik verwacht geweldige gevechten op het circuit', zo opent de Italiaan vol enthousiasme tegenover Corriere dello Sport.

Eerst haalt de voormalig testcoureur van Lotus de Nederlander aan: 'Verstappen zit in mijn ideale team. Hij is speciaal en zijn karakter is glashard. Op en naast het circuit is hij ijskoud. Als we alleen op vorm zouden oordelen, won Verstappen wat mij betreft vorig jaar de titel.'

'Red Bull gelooft er dit jaar in met de eerste twee races op eigen grond. Maar vergis je niet, ze hebben nog steeds een kleine kans. Verstappen zou de jongste wereldkampioen ooit worden', vervolgt hij. Een wereldtitel voor de Oostenrijkse renstal is volgens Valsecchi lang niet zó vanzelfsprekend.

Hamilton moet gestopt worden

Vervolgens gaat Valsecchi in op Hamilton. Hij waarschuwt dat wanneer de Brit de eerste race van het jaar wint, een zevende titel gevaarlijk dichtbij komt: 'Als Hamilton meteen aan kop gaat, dan krijgen we een probleem. Als hij de eerste race wint dan trekt hij die titel zoals gewoonlijk naar hem toe. '

Vettel tegen Leclerc

Bij Ferrari speelt vooral het verhaal dat Sebastian Vettel zijn jongere teamgenoot dit jaar af zal moeten troeven voor gezichtsbehoud. Valsecchi trekt een vergelijking met het gevecht tussen de jonge Hamilton en Fernando Alonso. Dat eindigde ook geregeld in tranen.

'Het zal hetzelfde worden tussen Vettel en dat joch. We hebben de chaos al gezien die die twee kunnen veroorzaken. Leclerc die vertraagde in Monza, Vettel die in Sochi Leclerc niet wilde laten passeren en de aanvaring in Brazilië. Dit wordt een show', concludeert hij. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws