Daarom kijk ik F1 | Verstappen toont woede tegenover Ocon in de paddock Max Verstappen

Daarom kijk ik F1 | Verstappen toont woede tegenover Ocon in de paddock

Door Rick Pasker 02 juli 2020 | 16:00


Iedere Formule 1-fan heeft zo zijn favoriete coureurs, teams en racemomenten. De redacteuren van F1Maximaal zijn hier geen uitzondering in. Iedere week deelt één redacteur in de 'Daarom kijk ik F1'-rubriek zijn favoriete Formule 1-moment aller tijden. Deze week is het de beurt aan Rick Pasker.

Nog niet zo lang geleden ben ik in de Formule 1-wereld gerold. Ik volgde het nooit op de voet, maar daar is zo'n vier jaar geleden flink verandering in gekomen. Max Verstappen maakte de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing en zo geschiedde het. Sindsdien staat de Formule 1 elke race aan op de televisie en heb ik veel waardering gekregen voor de sport waar ook veel emotie om de hoek komt kijken.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Grand Prix van Brazilië in 2018. In de kwalificatie wist Verstappen, zoals eigenlijk de verwachting was, niet boven de Ferrari's en Mercedessen uit te komen. De Nederlander moest de race dan ook starten vanaf een vijfde positie. Maar Verstappen heeft al eens eerder laten zien dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn, door bijvoorbeeld in 2016 een machtige regenrace in Brazilië te rijden.

Het was zondagavond 18.10 uur: de lichten gingen uit en we zijn los. Met het bord op schoot zie ik Verstappen langs Kimi Räikkönen schieten. De Red Bull-coureur kende een goede start, maar moest al snel zijn vierde plek weer inleveren aan de Fin. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas lagen op dat moment op de nummer één en twee positie, iets wat we inmiddels wel gewend zijn.

Uitstekende race voor Verstappen

Dat Verstappen lekker bezig was aan de wedstrijd, bleek in de derde ronde. De Limburger schoot weer voorbij aan Räikkönen en weet zijn plek dan ook te behouden. Een ronde later was Sebastian Vettel al aan de beurt, waardoor Verstappen vroeg in de race al op een podiumplek kwam te liggen.

We spoelen door naar ronde tien. Verstappen durft het gevecht aan met Bottas en weet dan ook aan de binnenkant in de eerste bocht van het circuit de Mercedes-coureur voorbij te scheuren. De Brazilianen stonden op dat moment op de banken voor de geweldige show die Verstappen aan het neerzetten was.

Verstappen rijdt in een spectaculaire race voorbij aan Hamilton buiten alle verwachtingen om. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

In ronde 36 ging Verstappen als één van de laatste de pitstraat in en belandde daardoor achter Hamilton, die al een pitstop had gemaakt eerder in de race. Opmerkelijk was dat de Red Bull veel sneller was dan de Mercedes. In ronde 40 wist Verstappen namelijk langs wedstrijdleider Hamilton te komen en het zag er dan ook rooskleurig uit voor hem.

Verstappen en Ocon in de clinch

Maar dan, in ronde 44 zien we de auto van Verstappen buiten de baan in de Senna S-bocht. Ook zien we de bolide van Esteban Ocon achterstevoren op het circuit. Wat blijkt: Verstappen en achterblijver Ocon zijn in aanraking gekomen met elkaar. Dat leidde tot flinke woede bij Verstappen, die zijn middelvinger toonde aan de Fransman, en een tweede plek met nog iets minder dan 30 rondjes te gaan.

Verstappen zou Verstappen niet zijn als hij nog alles op alles zou zetten om de race naar zich toe te trekken. Het gat was zo'n zes seconden naar Hamilton toe, maar uiteindelijk was het, na een laatste poging van Verstappen, toch de Brit die de wedstrijd op zijn naam mocht schrijven. Dat leidde tot enorme woede bij Verstappen. 'Ik hoop dat ik hem niet tegen kom in de paddock', vertelde de toen nog 21-jarige coureur.

En nou juist dát gebeurde toch. Verstappen en Ocon kwamen elkaar tegen in de paddock en dat bleef niet alleen bij een praatje. Verstappen zat erg hoog in zijn emoties en duwde de Force India-coureur meerdere malen met alle gevolgen van dien. Verstappen moest uiteindelijk een taakstraf inlossen bij de FIA en kan er achteraf toch wel om lachen. Dat toont maar weer aan dat Formule 1 een sport is waar veel emotie bij komt kijken. Daarom kijk ik F1. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Het duw-incident tussen Verstappen en Ocon

Door Rick Pasker
rick@f1maximaal.nl
Twitter: @rickpasker


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws