Verstappen: 'Twee weken quarantaine was mij die vijftig kilometer niet waard' Max Verstappen

Verstappen: 'Twee weken quarantaine was mij die vijftig kilometer niet waard'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 17:28


Max Verstappen heeft aangegeven dat het verkorte seizoen zijn aanpak niet zal veranderen. Daarnaast legt de Nederlander uit waarom hij afwezig was gedurende de filmdag, terwijl hij zijn eerste meters in de RB16 had kunnen maken sinds de winterstop.

'Of het nou 22 races zijn of vijftien, zo'n uitvalbeurt wil je nooit. Je wil altijd het beste resultaat behalen, zonder veel risico te nemen', geeft Verstappen aan tijdens de persconferentie op de Red Bull Ring. Volgens hem maakt de lengte van het seizoen hierin weinig verschil.

Wel is hij zich bewust van het gevaar van een uitvalbeurt in 2020: 'Natuurlijk kost het je meer als je in een verkort seizoen een fout maakt. Maar dat is nu eenmaal hoe het dit jaar zit. Ik denk dat je benadering daardoor niet verandert. Dat goede resultaat wil je altijd.'

Verstappen mist filmdag in Silverstone

Verstappen was afwezig tijdens de filmdag op Silverstone vorige week. De Limburger licht toe: 'Die twee weken quarantaine voor vijftig kilometer racen, dat was het mij niet waard. Dan blijf ik liever thuis en train ik wat meer.'

'Bovendien kon ik dan invliegen vanuit huis, in plaats van al twee weken gereisd te hebben en uit een tas te moeten leven', concludeert de Red Bull Racing-rijder. Nu is hij fris en fruitig gearriveerd in Spielberg. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws