Foto | De nieuwe voorvleugel van de bolide's van Verstappen en Albon Max Verstappen

Foto | De nieuwe voorvleugel van de bolide's van Verstappen en Albon

Door Joris Verwijst 04 juli 2020 | 10:55


Red Bull gebruikte tijdens de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Oostenrijk twee verschillende neuzen van de voorvleugel. Dat wordt duidelijk uit foto's die op social media zijn opgedoken. Vermoedelijk heeft het te maken met het feit dat de neus van de bolide van Max Verstappen is afgebroken tijdens zijn snelle ronde. 

'Ik denk dat we een goede dag gehad hebben. De rondetijden zeggen niet alles want ik heb gedurende mijn snelle ronde mijn voorvleugel afgebroken', merkte de Nederlander vrijdag al op. Ook teambaas Christian Horner beaamde al wat Verstappen zei. 'Het ging mis in bocht zes, daar heeft Verstappen zijn voorvleugel beschadigd en Alex vervolgens ook. Daar moet je gewoon vanaf blijven, anders verpest het je voorvleugel.'

Op de foto's is duidelijk te zien wat Red Bull heeft aangepast. In eerste instantie is er sprake van een ronde voorkant, waar de lucht op vier punten naar binnen lijkt te komen. In de tweede situatie zijn die vier ingangen er zes geworden, waarbij de ronde vorm veranderd is in een soort vierkant. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws