Bleekemolen over titelkansen Verstappen: 'Alles is nog mogelijk' Max Verstappen

Bleekemolen over titelkansen Verstappen: 'Alles is nog mogelijk'

Door Harry Verolme 06 juli 2020 | 10:59


Michael Bleekemolen steekt Nederlandse Formule 1-fans een hart onder de riem. Dat Max Verstappen de finish van de Grand Prix van Oostenrijk niet wist te halen, is in de ogen van de voormalig F1-coureur geen reden tot paniek. Bleekemolen legt uit dat er nog voldoende kansen liggen voor de Nederlander.

'Max zal zich afvragen of hij deze achterstand nog kan inhalen gezien het aantal races dit jaar, maar alles is nog mogelijk', stelt Bleekmolen in gesprek met Telesport. 'Wat Max gisteren had, kan immers ook iemand anders overkomen. De techniek is zo gecompliceerd.' Verstappen reed in de dertiende ronde de pits in met technische problemen en kwam niet meer naar buiten.

Had de Red Bull Racing-coureur die problemen niet gehad, dan had hij zeker kans op de overwinning. 'Max had absoluut de kans om te winnen. Hij heeft altijd goede strategieën en kan de banden sparen. Als hij niet was uitgevallen, was dat wel goed gekomen. De auto is ook niet langzaam. De techniek van zijn auto is niet veel minder dan bij Mercedes.'

Bleekemolen zag Albon eigen ruiten in gooien

Toen Verstappen uitviel, moest teamgenoot Alexander Albon het waarmaken voor Red Bull. Maar de Britse Thai bleek te gretig. 'Albon had alle kans om de race te winnen. Albon had hem gewoon gewonnen, want hij had de zachte band en hij reed beduidend harder dan de twee Mercedessen. Hij had het risico niet moeten nemen', concludeert Bleekemolen. (Foto: Red Bull Content Pool)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
6 Jul 2020 om 15:06

Hamilton had moeten liften! Maar iedereen snapt ook wel dat Lewis zich niet door een jonkie buitenom laat inhalen.

Had Albon even gewacht op de DRS dan had ie fluitend zijn 1e GP gewonnen. Hij mag het zich echt zelf verwijten, maar Lewis mag zeker ook in zijn handjes knijpen met die lichte straf.

En MB mag het zichzelf zeer verwijten dat ze tijdens de laatste SC wéér eens taktisch helemaal de fout in gingen.

wg
6 Jul 2020 om 12:33

Geval Albon niet mee eens. Hij was Hamilton ruim voorbij. Hamilton tikte met zijn voorwiel het achterwiel van Albon aan - de manier om een spin te veroorzaken waar je zelf geen last van hebt. Hamilton had ook gewoon even een beetje kunen liften, maar als het hem beter uitkomt of beter uit lijkt te komen doet hij dat nooit.
Om de een of andere reden zagen de analisten bij Ziggo dit blijkbaar ook niet. Ze moeten er maar eens meerdere gevallen op gaan bekijken. Misschien komen ze dan tot een andere conclusie.
Mvg, Wim

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws