Buitenlandse media overwegend positief over Verstappen: 'Vooral schuld van Red Bull' Max Verstappen

Buitenlandse media overwegend positief over Verstappen: 'Vooral schuld van Red Bull'

Door Rick Pasker 06 juli 2020 | 12:19


De Grand Prix van Oostenrijk was er eentje die niet snel vergeten zou worden. Max Verstappen viel al in de elfde ronde uit met een elektronisch probleem, maar hij was zeker niet de enige. De race kende negen uitvallers en een penalty voor Lewis Hamilton. F1Maximaal heeft bij enkele gerenommeerdere buitenlandse media uitgezocht hoe zij de korte race van de Nederlander hebben beleefd.

La Gazetta Dello Sport (Italië) - 7,0

De roze sportkrant is lovend over de Red Bull-coureur en legt vooral de schuld neer bij zijn team. 'Hij lag op de loer en wilde profiteren van de medium banden door met een pitstop Bottas in te halen, die op dat moment aan de leiding lag. Maar Red Bull-Honda verraadde hem al na elf ronden. De Nederlandse leeuw verdient meer', zijn de Italianen hard richting de Oostenrijkse renstal.

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 8,0

De Duitsers zijn overwegend positief over Verstappen, tot zijn uitvalbeurt. 'De Nederlander was de enige die erop vertrouwde de Zilver Pijlen tenminste een beetje op te warmen. En de alternatieve bandenkeuze aan het begin gaf hoop. Na tien ronden bleef Verstappen 3,3 seconden achter op Bottas. Maar toen sloeg de duivel toe. De reactie van de Red Bull-coureur liet zien hoe hard het hem raakte. In een kort seizoen telt elke uitvalbeurt keer twee.'

Marca (Spanje) - Geen cijfer

Het Spaanse Marca legt de focus op Red Bull. 'Dit is het jaar waarin Red Bull de titel wil behalen. Maar zelfs twee uur na de race was niet bekend wat het probleem nou precies is bij het team', doelen de Spanjaarden op het uitvallen van Verstappen. 'De andere nul score was een ongeluk (van Albon, red.), maar de conclusie is dat ze van achteren mogen beginnen.'

Le Figaro (Frankrijk) - Geen cijfer

De Franse krant schetst vooral de pijnlijke situatie voor het team in zijn geheel. 'Bij Red Bull droomde ze van een betere start, maar dat ging mis. De twee auto's moesten het opgeven. Verstappen, op het moment van uitvallen nog tweede, stopte in de elfde ronde na een onbekend probleem. Albon werd later door Hamilton getoucheerd toen hij bezig was met een inhaalactie voor de tweede plaats en hij op jacht was naar Bottas. Ongelukkig moest de Britse-Thai zich een paar ronden na de finish terugtrekken. Een nul score op de Red Bull Ring. Gelukkig krijgen de twee coureurs de kans om hun wraak aanstaande zondag te nemen, aangezien de Formule 1 in Oostenrijk blijft.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws