Verstappen twijfelt aan DAS-systeem Red Bull: 'Je moet realistisch blijven' Max Verstappen

Verstappen twijfelt aan DAS-systeem Red Bull: 'Je moet realistisch blijven'

Door Christian Moerman 07 juli 2020 | 11:40


Max Verstappen denkt dat het lastig gaat worden voor Red Bull Racing om dit seizoen nog een DAS-systeem te introduceren. Volgens de Nederlander is het een ingrijpend staaltje techniek dat niet zomaar op de auto gezet kan worden.

'Het wordt lastig om dit te implementeren in zo'n kort jaar, maar we gaan het zien', geeft Verstappen aan volgens Formel1. Uit zijn woorden blijkt dat er bij de Red Bull Racing-coureur twijfel bestaat over de realiseerbaarheid. De introductie van een vergelijkbaar systeem sluit hij echter niet uit.

Mercedes wist tijdens de testdagen in Barcelona vriend en vijand te verbazen met het stuursysteem. Naar verluidt heeft het meer dan een jaar geduurd om het systeem te ontwikkelen.

Daarom ziet Verstappen het ook niet snel gebeuren dat zijn team het idee in 2020 nog kopieert: 'Ik zou graag wel meer aanpassingen zien op de auto maar je moet realistisch blijven', benadrukt Verstappen.

Mercedes gebruikt DAS-systeem in Oostenrijk

Mercedes heeft de eerste raceminuten met gebruik van het systeem in ieder geval al gemaakt. Voorafgaand aan de race vreesde Lewis Hamilton niet voor het protest van Red Bull: 'Het was voor mij geen enkel probleem.'

'Ik heb het er met James (Allison, red.) en de rest van het team over gehad. Ik vertrouw voor de volle honderd procent op ze', meent de zesvoudig wereldkampioen. 

Het is een unieke ervaring, vervolgt de Brit: 'Je kan het voelen, de aanpassingen die je maakt. We zijn trots op het systeem en proberen het nog beter onder de knie te krijgen. We hebben het tenslotte nog niet vaak gebruikt. Dit zal de aankomende periode steeds beter worden.'

Bottas went aan DAS-systeem

Ook Valtteri Bottas maakte gebruik van het DAS-systeem. De Fin raakte snel gewend aan de extra beweging: 'We hebben het gebruikt en naar verloop van tijd begon het natuurlijk aan te voelen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws