Van de Grint: 'Als Albon hem kan winnen, had Verstappen dat zeker gedaan' Max Verstappen

Van de Grint: 'Als Albon hem kan winnen, had Verstappen dat zeker gedaan'

Door Christian Moerman 07 juli 2020 | 15:05


Kees van de Grint heeft bij Slipstream met Allard Kalff teruggeblikt op de Grand Prix van Oostenrijk. Volgens de twee analisten viel Red Bull Racing vanwege de betrouwbaarheidsproblemen tegen. Wel zat een overwinning voor de Oostenrijkse renstal er in.

'Het is een slecht begin van het seizoen maar het is niet anders. Daarna vond ik er eigenlijk niets meer aan', geeft Van de Grint aan. Verstappen moest de eerste race van het ingekorte jaar een DNF laten noteren. Aan het einde van het jaar zouden die punten kostbaar kunnen zijn.

Verstappen had de race kunnen winnen

Had de Honda-motor niet tegengestribbeld gedurende de race, dan lag de overwinning volgens Van de Grint binnen handbereik: 'Dat denk ik ook. Ik denk dat Albon hem had kunnen winnen. Dan moet ik helaas zeggen dat als Albon hem kan winnen, dan had Verstappen hem zeker gewonnen.'

Albon lag lange tijd op koers voor een podiumplaats maar werd in ronde 61 van het asfalt getikt door Lewis Hamilton. Hoewel de meningen over de schuldige nog steeds verschillen, geven de heren de voorkeur aan de Thaise-Brit: 'Ik vond het op zijn minst niet netjes van Hamilton.'

'Verstappen is gewoon beter dan die Albon, hij heeft daar een inschattingsfout gemaakt. Snel zat, hij had de beste keus van banden. Hij had de race denk ik gewonnen', besluit Van de Grint. Jeugdig enthousiasme heeft Red Bull de overwinning gekost in Oostenrijk. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Kalff en Van de Grint over de GP van Oostenrijk


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws